Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Mega Slide in de nacht afgebroken en opnieuw opgebouwd

20230722 Glijbaan Kermis FM 7431

De glijbaan Mega Slide, die eerst in de Telegraafstraat stond, is afgelopen nacht volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd. Vanaf zaterdag is de attractie op het Stadhuisplein te vinden, bij de polyp Crazy Spider. Daar kan lekker gegleden worden met uitzicht op het witte paleis van het stadhuis.

De eigenaar kreeg in de loop van vrijdag te horen dat zijn Mega Slide de voordeur van een gebouw in de Telegraafstraat blokkeerde. Daar konden mensen niet meer naar binnen. Maar hoe dan? De exploitant geeft aan dat de locatie verkeerd was ingemeten. Daardoor paste de glijbaan eigenlijk niet in de straat.

Drie uur afbouwen, drie uur opbouwen

Een foutje dus, waardoor de hele glijbaan moest verplaatsen. "Iedereen vroeg al: gaan jullie nu al weg?", vertelt medewerker Brian Velsen lachend. Maar het verplaatsen zelf was minder grappig.

Het team heeft een kort nachtje gehad: "Ik was er zelf niet bij, maar het duurde drie uur om 'm af te bouwen en drie uur om op te bouwen. Gelukkig valt dat nog mee."

'Gebroken nacht'

Na het afbouwen reed de vrachtwagen via de Schouwburgring naar de nieuwe plek, want bij het stadhuis was achter de Crazy Spider nog ruimte. "We moesten wachten tot na sluitingstijd, dus we begonnen pas na 01.00 uur. Ik begreep dat alles pas rond 07.30 uur klaar was", zegt Velsen.

Maar elk nadeel heeft zo z'n voordeel: "Het was een gebroken nacht, maar we zijn wel blij met de nieuwe plek."

De afgebouwde Mega Slide in de Telegraafstraat, vlak voordat de trailer naar het Stadhuisplein werd gereden.
De afgebouwde Mega Slide in de Telegraafstraat, vlak voordat de trailer naar het Stadhuisplein werd gereden.
Beeld: Kermis FM