Kermis FM News header
Wekdienst

23 juli: Van kermisrun tot kermismis

20220724 Kermisrun KERMISFM 1782

Goeiemorgen! Het is 23 juli, de derde dag van de Tilburgse Kermis 2023. In dit artikel lees je wat er allemaal staat te gebeuren. Wil je liever luisteren dan lezen? Geen probleem: de wekdienst is er ook in audio-vorm!

Weer

Met zo'n 22 graden is het prima kermisweer vandaag. Wel moet je rekening houden met wat buien, maar gelukkig zijn er zat attracties waar je even kunt schuilen.

4 dingen die vandaag spelen

1️⃣ Er is al vroeg volk op de kermis. Vanochtend is de Kermisrun, het hardloopevenement waarbij mensen langs (en zelfs door) de attracties van de kermis sprinten. De start is in poppodium 013. Vanaf daar leggen de deelnemers een parcours af van 5 of 10 kilometer. Via Kermis FM hoef je niks te missen, vanaf 10 uur zenden we de Kermisrun live uit!

2️⃣ Een kerkdienst op de kermis? In Tilburg kan dat gewoon! Om 11 uur is de jaarlijkse Kermismis in de botsauto's. Het wordt een mis zoals een mis hoort te zijn, met een preek en gezang, maar dan wel met een kermissausje erover heen.

3️⃣ Pssst! Vanaf 12 uur doen we het rustig aan in Tilburg. De kermis is twee uur lang ‘prikkelarm’, speciaal voor iedereen die niet zo goed tegen lichteffecten en harde muziek kan. De volumeknop gaat overal wat zachter en de knipperende lampen blijven uit.

4️⃣ Roze Maandag begint morgen pas, maar bij Kermis FM starten we stiekem vandaag al. Vanaf 23 uur viert dj Elger van der Wel alvast een gezellig roze feestje tijdens de traditionele ‘Valse Start’.

Deze dj's ga je horen

🕙 Vanaf 10 uur: Jeffrey de Wit

🕐 Vanaf 13 uur: Tom van der Zanden

🕒 Vanaf 15 uur: Bas van Teylingen, Ferry Oomen & Marcel Koetze

🕔 Vanaf 17 uur: Olivier de Neve

🕖 Vanaf 19 uur: Calvin Punter

🕘 Vanaf 21 uur: Niels van der Veen & Michiel Jurrjens, Sanna van der Hoeven

🕚 Vanaf 23 uur: Elger van der Wel

Dit speelde er gisteren

1️⃣ De attractie Mega Slide dook ineens op een heel andere plek op. De glijbaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag compleet afgebroken en opgebouwd op het Stadhuisplein. De reden: op z'n oude locatie in de Telegraafstraat blokkeerde de glijbaan de voordeur van een gebouw.

2️⃣ Niemand minder dan Robbert ten Brink dook ineens op in Tilburg. Wat de bekende presentator precies kwam doen, lees je hier.

3️⃣ Gisteravond was het nog lang gezellig in Tilburg. In de Bierhal werd volop meegezongen met Engelbewaarder van Marco Schuitmaker. En ook op het Piusplein en bij het Road Show Festival was het één groot feest.

Gisteren in beeld

Even nagenieten...

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 10 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze website en app.