Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Stichting Roze Maandag introduceert award voor LHBTI-vriendelijke bedrijven

Banner RM2 fit19202 C800ssl1

Roze Maandag gaat dit jaar niet door, maar dat weerhoudt Stichting Roze Maandag er niet van een nieuwe traditie te introduceren: de LHBTI-award. Vanaf volgend jaar gaat deze prijs naar het bedrijf in Tilburg en omgeving dat het LHBTI-vriendelijkst is.

“Roze Maandag is maar één dag in het jaar. En we willen dat je ook de rest van het jaar jezelf kan zijn, dus ook op je werk”, zegt Freek Reffeltrath, voorzitter van Stichting Roze Maandag, over het doel van de nieuwe award. “Je bent veel op je werk en het maakt een groot deel uit van je leven. Dan is het natuurlijk raar als je daar weer terug de kast in moet.”

Wethouder Rolph Dols, die naast de Tilburgse Vakantiekermis ook emancipatie in zijn portefeuille heeft, beaamt dat in de Kermis FM-podcast: “Met een trofee kweek je bewustwording bij bedrijven.” Want dat het in Nederland vaak goed gaat met de rechten van LHBTI’ers op het werk, betekent niet dat het nooit misgaat: “Mensen beseffen vaak niet dat je met een grappige opmerking of een blik al veel pijn kan veroorzaken bij een ander. Daar moeten we alert op zijn. En zo’n trofee is weer een bouwsteentje.”

Bedrijven die iets speciaals hebben betekend voor de LHBTI-gemeenschap in Tilburg kunnen zich het hele jaar bij de stichting opgeven. Volgend jaar wordt dan rond Roze Maandag bekend welk bedrijf de zilver-roze bokaal in de wacht sleept.