Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Wethouder Dols over kritiek op doorgaan kermis: ‘Er is nog geen incident geweest’

20200720 20200720 Rolph Dols en Gijs Alkemade 9092 LOGO fit13542 C903ssl1

Kermiswethouder Rolph Dols is het niet eens met de kritiek op het laten doorgaan van de Tilburgse Vakantiekermis. Door de drukte zou het volgens viroloog Ab Osterhaus niet lukken om het virus ‘uit ons land te jagen’. Dols benadrukt dat de gemeente scherp blijft letten op de handhaving van de maatregelen.

Osterhaus uitte zijn kritiek bij Omroep Brabant. Hij begrijpt niet dat de gemeente vindt dat mensen ‘in beginsel hun eigen verantwoordelijkheid hebben’ als het gaat om het naleven van de coronamaatregelen op de kermis. “Het is in Nederland al gebleken dat die eigen verantwoordelijkheid niet werkt, dus moet er gehandhaafd worden”, legde Osterhaus uit. Volgens de viroloog bestaat door de drukte het risico dat het aantal ziekenhuisopnamen in Nederland gaat stijgen.

Plannen bijstellen

Kermiswethouder Rolph Dols is het niet met de kritiek eens. “We kijken elke avond wat er op de kermis gebeurd is en dan stellen we de plannen een beetje bij, om het telkens iets beter te doen. Maar de afgelopen vier dagen is er nog geen een incident geweest.” Volgens Dols houdt de gemeente zich aan de noodverordening voor kermissen die is vastgesteld door het kabinet.

Dols blijft erbij dat bezoekers van de kermis ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. De gemeente zelf blijft scherp letten op de handhaving van de coronamaatregelen. Pleinen die te druk worden, worden door de gemeente tijdelijk afgesloten.

Druktemeter

Wil jij weten hoe druk het is op de kermis? Dat kan je controleren op deze druktemeter van de gemeente Tilburg.