Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Mosselfeest op Vakantiekermis Tilburg is een succes

20200721 Headers Mosselfeesten 0796 CLEAN scaled fit20482 C853ssl1

Fans van de echte Zeeuwse mosselen hebben dinsdagavond hun hart kunnen ophalen op de Korte Heuvel. Daar was het eerste mosselfeest op afstand tijdens de zomerkermis. Liefhebbers van deze schelpdieren konden daar de hele avond onbeperkt mosselen eten voor €22,50, onder het genot van live muziek.

De straat waar je normaal niet kunt kiezen waar je gaat eten, was voor één avond een eenheid. Overal waren mosselen te verkrijgen. Links en rechts zaten de terrassen helemaal vol met mensen die genoten van de mosselen. Daar waar de mosselpan leeg was, werd het snel weer aangevuld.

“De mosselen waren heerlijk”, zegt Jan-Willem die op het terras zat. De lege mosselpan was net opgehaald door een serveerster. “Ik vind het mosselfeest een hartstikke leuk initiatief. De terrasjes zitten lekker vol, mensen die komen lekker eten vanwege de vakantie. Helemaal goed!”

Giel, die iets verderop op het terras zit met zijn vriendin, is het met Jan-Willem eens. “Hartstikke gezellig! Het is lekker weer, het zonnetje schijnt, we zitten hier met een pan mosselen, hartstikke lekker.”

Ondanks dat het druk is, komen de coronamaatregelen niet in het geding. De mensen zitten netjes uit elkaar op 1,5 meter afstand. “Ze hebben de tafeltjes op de terrasjes genoeg uit elkaar staan, dus ik vind het een erg goed initiatief”, aldus Jan-Willem.

Martijn van Son, eigenaar van café Bakker vindt dat het mosselfeest goed heeft uitgepakt. “We hadden niet heel veel mensen verwacht vanavond. Dat er zoveel mensen zijn is boven verwachting, dus dat is super tof. Het weer kan niet beter voor vandaag, dat is perfect.”

Voor deze eerste editie heeft Van Son extra zijn best gedaan om de goede mosselen te halen. “De mosselen vallen goed in de smaak. Ze komen helemaal uit Zeeland, dus we hebben de echte mosselen in huis gehaald”, vertelt hij.

Of het mosselfeest terugkomt is nog even de vraag, maar als het aan Van Son ligt komt het schelpdieren-festijn snel terug. “We denken dat we het mosselfeest volgende maand weer willen doen.”