Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Exploitanten bedanken wethouder Rolph Dols voor organiseren kermis

Dols header fit19202 C800ssl1

Kermiswethouder Rolph Dols is in het zonnetje gezet door de exploitanten. Op het Koningsplein werd hij uitgebreid bedankt voor het feit dat er dit jaar – ondanks alles – toch een kermis is in Tilburg.

Eind juni maakte het kabinet bekend dat er er toch weer kermissen gehouden mogen worden deze zomer. Kermiswethouder Dols heeft vervolgens in minder dan een maand tijd een zogenoemde ‘Vakantiekermis’ gerealiseerd. Tien dagen lang staan er ruim vijftig attracties, verspreid over verschillende pleinen.

De exploitanten zijn de wethouder daar heel dankbaar voor. Ze spraken hem toe bij de kamelenrace. ”Met toestemming van de burgemeester heeft de heer Dols samen met het kermisteam een prestatie van formaat geleverd”, zei William Brunselaar-Ropers van de kamelenrace.

De kermisexploitant sprak van een kermis ‘die zo nog nooit vertoond is’. ”Gebaseerd op de nieuwe regels en beperkingen, maar toch zo vrij en toegankelijk mogelijk. De heer Dols is een wethouder zoals een wethouder hoort te zijn: honderd procent inzetten voor waar je voor staat.”

Inkomsten

Door de coronacrisis zaten kermisexploitanten maandenlang zonder inkomsten. Dat Dols de kermis liet doorgaan, is voor hen een enorme opsteker. ”We hebben een mijlpaal geslagen in de comeback van ons bedrijf. Nu hopen dat er nog meer van deze luitjes opstaan. Dit is de reden dat we u vandaag in het zonnetje willen zetten.”

Ook Jan Boots van de Nederlandse Kermisvakbond sprak de kermiswethouder toe. ”Het is voor iedereen een enorme opsteker geweest dat dit nu mogelijk is. Ik ben ook op andere kermissen geweest. Daar was het ook goed, maar deze kermis springt er gewoon uit.”

‘Mooie woorden’

Via zijn Facebookpagina bedankt Rolph Dols de exploitanten voor hun actie. ”Dank voor de mooie woorden”, schrijft hij. ”Ik deel ze graag want alleen samen lukt het om binnen de maatregelen en beperkingen een zo vrij en toegankelijke kermis te organiseren.”