Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermis in de Reeshof ook dit jaar afgelast

20200721 Sfeer dinsdag 0344 LOGO fit13542 C903ssl1

Er komen eind deze maand toch geen attracties naar Tilburg. Vanwege corona is de jaarlijkse kermis in de Reeshof gecanceld, net als vorig jaar.

Dat is niet alleen balen voor kermisliefhebbers, maar ook voor de exploitanten. Toch kan kermiswethouder Rolph Dols ze een beetje geruststellen. Exploitanten die dit jaar zouden komen, krijgen ook volgend jaar een standplaats als ze dat willen.

Of de kermissen van Berkel-Enschot (juni) en Udenhout (augustus) wél doorgaan is nog even afwachten. Maar Dols is optimistisch. ”Nu mensen worden ingeënt, is er perspectief zichtbaar om in de nabije toekomst weer meer te organiseren”, zegt hij tegen het BD.

Zomerkermis

Ook over de grote kermis in de zomer is nog geen knoop doorgehakt. Volgens de gemeente is het de ‘intentie om het door te laten gaan’. Maar in welke vorm is nog onduidelijk. Er worden nu meerdere scenario’s uitgewerkt.

Vorige zomer was er uiteindelijk wel een kermis in de zomer, met minder attracties dan anders en met pleinen en straten die konden worden afgesloten.

Inmiddels is al wel bekend dat er in juli weer een nostalgische kermis komt bij De Zeven Geitjes in Stadsbos013. Het moet een kermis worden voor jong en oud met onder meer een zweefmolen, een rups en een reuzenrad.