Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Luchtbuks Ria krijgt eigen kinderboek

20200719 Luchtbuks Ria 2110 CLEAN scaled fit20482 C854ssl1

Het is nog lang geen kermis in Tilburg, maar we hebben nu al nieuws over Luchtbuks Ria! De 100-jarige krijgt namelijk een eigen kinderboek.

Ria is inmiddels een fenomeen in Tilburg (en ver daarbuiten). Al sinds haar zestiende komt ze ieder jaar een foto schieten op de Tilburgse Kermis. En ook al is ze inmiddels wat jaartjes ouder: ze schiet nog élk jaar in de roos. Hier zie je bijvoorbeeld hoe dat vorig jaar ging.

Oma Luchtbuks

Kinderboekenschrijfster Barbara Scholten was twee jaar geleden enorm gefascineerd door het verhaal van Ria. Ze zag er al snel een verhaal in voor een kinderboek. En je voelt ‘m al aankomen: dat boek komt er nu ook echt!

Het heet Oma Luchtbuks en is voor kinderen vanaf acht jaar. Het gaat over de 10-jarige Lina, die wordt achtergelaten bij haar oma op een verlaten camping. Het meisje komt er zo achter dat haar oma twee bijzondere hobby’s heeft: opkomen voor mensen die in de problemen zitten, en schieten met haar luchtbuks.

Ria in actie op de Tilburgse Kermis

Ria zelf is eigenlijk helemaal niet verbaasd dat er straks een kinderboek over haar is. ”Ik heb intussen zoveel in de krant gestaan, dat ze mij wel kennen”, zegt ze tegen Omroep Brabant. ”Toen ik vorig jaar 100 werd, was het zo druk! En dat terwijl ik helemaal niemand had uitgenodigd.”

Het boek komt eind deze maand uit. En op 29 mei gaat Scholten het officieel aanbieden aan Ria.


Kun je (net als wij) geen genoeg krijgen van Ria? Kijk dan ook eens op kermisfm.nl/ria!