Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermissen blijven nog verboden

Pusher fit14052 C937ssl1

Er komen volgende week geen versoepelingen voor de kermis. Die conclusie trok het kabinet woensdag tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer. Het is een domper voor exploitanten, die eerder nog hoopten bijna gelijktijdig met pretparken open te kunnen.

Vanaf 19 mei kunnen we dus wandelen door het Sprookjesbos, maar nog niet met een suikerspin in de zweefmolen. Volgens premier Rutte zou dat niet verantwoord zijn: “Het is al razend spannend, we nemen niet meer risico.” Alleen het openen van de bibliotheek werd daarom toegevoegd aan het lijstje van geplande versoepelingen, waar nog een streep door kan als het aantal besmettingen hard gaat stijgen.

Exploitanten demonstreren al langer tegen de coronamaatregelen.

(Nog) niet open

Kermisondernemers hadden woensdag nog goede hoop dat ze ongeveer tegelijk met pretparken en dierentuinen open konden. In een gezamenlijke persverklaring stelden ondernemersbond ONL en kermisvakbonden NKB en BOVAK voor om vergunningen voor de kermis nu al voor te bereiden. “Op het moment dat pretparken straks weer open mogen, moet de kermis nog zes tot tien weken wachten in verband met het vergunningstraject”, vreesden ze.

Maar de versoepelingen blijken niet voor hen te gelden. Toch is er iets waar exploitanten naar uit kunnen kijken: het kabinet wil bekijken of kermissen al in de derde stap van versoepelingen open kunnen. De kermis zou dan vanaf 9 juni weer in het land zijn.