Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Hoop dat Tilburgse Kermis door kan gaan: ‘We willen een grootse kermis’

Opening01 fit12642 C843ssl1

Voor wie zich al verheugt op de Tilburgse Kermis, is er goed nieuws: het lijkt erop dat het volksfeest doorgaat. Wel met aanpassingen, zegt kermiswethouder Rolph Dols tegen Omroep Brabant. Volgende week neemt het college een definitief besluit.

Tilburg wil een ‘zo groot mogelijke kermis’, meldt Dols positief. “We willen een grootse kermis met ambitie neerzetten, maar zonder de gezondheid in gevaar te brengen.” Het college kijkt naar de maatregelen die nodig zijn tegen het coronavirus en hakt volgende week de knoop door over de kermis.

De seinen lijken op groen te staan, nu het kabinet vanaf 30 juni grote evenementen mogelijk wil maken. Zelfs een ‘normale’ kermis zonder anderhalve meter afstand is eventueel mogelijk, omdat de overheid dit toe wil staan met toegangstesten. Het is niet bekend of deze optie bij de gemeente op tafel ligt. De Tilburgse Kermis wordt bij een positief besluit gehouden van vrijdag 16 juli tot en met zondag 25 juli.

Kermiswethouder Rolph Dols streeft naar een zo groot mogelijke kermis

Kermis met maatregelen

Ook in coronajaar 2020 ging de kermis door, met maatregelen. Zo werden evenementen als Roze Maandag officieel geschrapt en werden 55 attracties verdeeld over verschillende pleinen. Deze werden afgesloten als het te druk werd, wat je kon checken op de website van de gemeente.

De kritiek was toen niet van de lucht: veel mensen vonden de kermis te druk en niet iedereen hield zich aan de coronaregels. Wethouder Dols gaat daarom niet over één nacht ijs, voor er volgende week hopelijk witte rook komt over het doorgaan van de Tilburgse Kermis: “Dan volgt er een definitief besluit. We gaan er goed naar kijken.”