Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Het is definitief: volgende maand weer kermis in Tilburg!

20170727 Attracties Skate Jumper Ordelman A logo fit20482 C1234ssl1

Goed nieuws! Deze zomer is er weer een kermis in Tilburg! Dat maakte kermiswethouder Rolph Dols vanmiddag bekend.

Net als vorig jaar gaat het om een Vakantiekermis. ‘’Het wordt kleiner dan een reguliere kermis, maar wel groter dan vorig jaar’’, belooft Dols. Er komen zo’n 140 attracties, ongeveer 70 procent van een gewone editie.

Volgens Dols komt er zo’n drie kilometer aan kermislint, verdeeld over twee plekken in de stad. Het eerste deel loopt van het Stadhuis tot ijssalon Intermezzo. En voor het tweede deel moet je naar het het NS plein, het Besterdplein en de Burgemeester Brokxlaan. Op de Besterdring en het Koningsplein komt dit jaar dus geen kermis.

De Vakantiekermis van 2020

Vanwege corona zorgt de gemeente voor net wat extra afstand tussen de attracties. Ook komen er hekken om het kermisterrein heen en komen er grote toegangspoorten. Net als vorig jaar kan de kermis zo worden afgesloten als het te druk wordt.

Veel ‘side-events’, zoals Roze Maandag en Blauwe Zondag, zitten er vanwege corona nog niet in. ‘’Daarvan vinden we het risico te groot’’, zegt Dols. Wel kun je straks naar bijvoorbeeld de Desperados Road Show en Holy Pink, met een toegangstest.

Roze Maandag Show

De Roze Maandag wordt ondanks alles trouwens niet helemaal gecanceld. Bij Kermis FM organiseren we op 19 juli (samen met de Stichting Roze Maandag en Theaters Tilburg) een spectaculaire Roze Maandag Show, die je vanuit huis kunt bekijken.

Openingstijden

De kermis komt er van vrijdag 16 juli tot en met zondag 25 juli. In de weekenden zijn de attracties open tussen 13 en 23 uur. Doordeweeks gaat de kermis een uurtje eerder dicht, om 22 uur.

Zo gaat het er weer ongeveer uitzien volgende maand.

Eerder hintte kermiswethouder Dols al op een kermis deze zomer. “We willen een grootse kermis met ambitie neerzetten, maar zonder de gezondheid in gevaar te brengen”, zei hij tegen Omroep Brabant.

Stadsbos

De kermis in de binnenstad is niet de enige kermis deze zomer in Tilburg. Net als vorig jaar komt er eind juli een nostalgische kermis bij De Zeven Geitjes in Stadsbos013. Het moet een kermis worden voor jong en oud met onder meer een zweefmolen, een rups en een reuzenrad.