Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Dit zijn de vetste attracties van de Vakantiekermis!

Polyp fit14052 C937ssl1

De lijst met attracties van de Vakantiekermis 2021 is bekend gemaakt! Dit jaar staan er 135 attracties op de kermis. Dat zijn er vijfentachtig meer dan vorig jaar, omdat we steeds meer teruggaan naar het oude normaal. Maar baas boven baas: sommige attracties zijn vetter dan andere. Hieronder lichten we de gaafste even voor je uit:

Time Machine

Time Machine lijkt op het eerste gezicht een gewone ‘wilde muis’, waarin je rondjes draait over heuvels en bochten tot je misselijk wordt. Maar deze achtbaan is toch echt de 2.0-versie. Met een steile bocht omhoog, hogere snelheid en nog meer gedraai is ieder ritje een unieke ervaring. En wie een kaartje koopt heeft een mooie primeur: je bent één van de eersten die de baan mag uitproberen! De Vakantiekermis is namelijk pas de tweede kermis waar Time Machine neerstrijkt. Je kan ermee door de tijd reizen op het Stadhuisplein.

Wipe Out

Iedereen kent dat televisieprogramma van vroeger toch wel? Waarin je moest balanceren op balken, en vooral niet in het water moest vallen. Op de Vakantiekermis staat dit jaar net zoiets. Op de stormbaan van Wipe Out sta je op een plateau en moet je een gigantische balk ontwijken. Jawel: door eroverheen te springen! Vooral kinderen schijnen dit leuk te vinden, maar als volwassene mag je vast ook je balans komen testen. Er zijn dus geen excuses: het water onder het parcours is vervangen voor een zacht kussen. Je kunt je eraan wagen op het Besterdplein.

Airborne

De Airborne is een enorm vet apparaat en zeker niet voor mensen met hoogtevrees. Je vliegt namelijk pijlsnel 65 meter de lucht in, en weer naar beneden. Deze machine, met twee karretjes aan één enorme arm, is volgens de eigenaar zelfs de hoogste en snelste booster ter wereld. Je kunt hem voor het eerst beleven op de kermis van Tilburg, nadat de première van de gloednieuwe attractie op de Vakantiekermis vorig jaar niet doorging. Toen mochten er minder attracties staan dan dit jaar. Dat wordt dus schreeuwen deze keer. Dat doe je gelukkig niet alleen: er kunnen 32 anderen met je mee. Dat zal vast niet alleen op het Stadhuisplein te horen zijn.

Schiettent

Noem het maar flauw: maar volgens ons is er geen kermis zónder de schiettent. Dat begint al bij de traditionele schoten in de roos van Luchtbuks Ria. Al 85 jaar komt ze langs de tent in Tilburg voor een schot met bijbehorende foto. Ze is daar zelfs zo bekend mee geworden, dat er inmiddels al een kinderboek over haar is geschreven. Dus ter ere van Ria van Dijk, die dit jaar 101 (!) is geworden: even raak schieten! Gelukkig kan dat op liefst vier plekken: op het Heuvelplein, aan de Burgemeester Broxlaan, bij het NS-plein en op de Paleisring.

Propeller

De Propeller is ook weer zo’n gaaf ding dat je meters de lucht in gooit. Maar het unieke is in dit geval niet de hoogte of snelheid, maar het feit dat werkelijk alles draait. De grote arm in het midden, de gondels die eraan zitten en zelfs je stoeltje: het tolt alle kanten op. Je moet er dus wel een sterke maag voor hebben. Deze attractie is niet helemaal nieuw, maar werd een aantal jaar geleden wel in een fris jasje gestoken: sinds 2016 staat de Propeller helemaal in het teken van de luchtvaart uit de tijd van oma Ria. Aan boord ga je op het Heuvelplein.

Power Polyp

De Octopus hoort gewoon bij de kermis. Op de kermis in Tilburg staat er daarom ieder jaar wel eentje. Maar de Power Polyp is extra bijzonder. De wagentjes zelf draaien namelijk ook nog rondjes. Dat maakt de rit extra spectaculair, omdat je niet meer goed ziet waar je heen gaat. En als je met genoeg mensen wat naar de zijkant leunt, draai je zelfs nog wat harder. Zolang je de beugel maar goed vast blijft houden! En dan maar hopen dat je na afloop het Heuvelplein niet meer dan tweedubbel ziet.

Haunted Mansion

Iedereen kent wel de spookhuizen op de kermis. Maar heb je ooit eens door een vervloekt landhuis gevlogen? In Haunted Mansion ben je te gast bij de spoken en ga je in een hangend karretje op ontdekkingstocht door verschillende kamers op twee verdiepingen. De wagens kunnen verschillende kanten op bewegen, waardoor je in iedere hoek een verrassing tegen kunt komen. Verschillende poppen en speciale effecten, zoals een steekvlam uit het dak, geven ook de angsthazen die buiten blijven staan iets om naar te kijken. Stap jij in een gondel op het NS-plein?