Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Vakantiekermis mag doorgaan, Bierhal niet

IMG 0087 fit13552 C903ssl1

Precies een week voor de Tilburgse Vakantiekermis komt het kabinet met slecht nieuws. Er komen nieuwe coronaregels. Die komen erop neer dat de kermis mag doorgaan, maar er wel anders gaat uitzien dan we gehoopt hadden.

Eén van de nieuwe maatregelen is dat evenementen met Testen voor Toegang worden gecanceld, als anderhalve meter afstand houden daar niet kan. De Amstel Bierhal en de geplande evenementen in de Stadhuisstraat mogen dus niet meer.

Ook de Desperados Road Show mag in de oorspronkelijke vorm niet doorgaan, maar de organisatie heeft inmiddels een alternatief bedacht, waarbij mensen een vaste zitplaats krijgen.

Vakantiekermis

De Vakantiekermis zelf mag dus wel doorgaan zoals gepland. Voor de kermis gelden de regels van een ‘doorstroomlocatie’. Dat betekent dat mensen anderhalve meter afstand moeten houden en dat er maar één bezoeker mag rondlopen per vijf vierkante meter.

Gezelligheid in Stadhuisstraat, twee jaar geleden. Hopelijk kan het volgend jaar weer!

Ook voor de horeca kwam het kabinet vanavond met nieuws. Een biertje drinken op de Korte Heuvel of het Piusplein mag straks alleen nog op een vaste zitplaats. Verder moet iedereen anderhalve meter afstand houden en gaat de boel om middernacht dicht.