Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Tilburgse Vakantiekermis officieel geopend!

20210721 Officiele Opening Vrijdag 2 01380 LOGO scaled fit20482 C1365ssl1

De Vakantiekermis Tilburg is begonnen! Kermiswethouder Rolph Dols opende de kermis om 19.00 uur bij de Toxic op het Stadhuisplein. In een korte speech wees hij zowel exploitanten als bezoekers op hun verantwoordelijkheid voor het volgen van de coronamaatregelen. “We kunnen dit samen”, zei Dols.

De kermiswethouder gaf eerlijk toe dat hij het wel “spannend” vindt. “We kijken iedere dag naar wat er in Den Haag gebeurt. We hebben contact met alle betrokken partijen, zoals de GGD en de politie. Zo hopen we Tilburgers die tien dagen een mooi Vakantiekermisgevoel te geven.”

Dols richtte zich in zijn speech met name op “de jeugd”, die volgens hem al anderhalf jaar heeft moeten inleveren. “Jongeren hebben heel hard een beetje vertier nodig, op een veilig manier. Dansen met Janssen klinkt wat snel, maar we kunnen de jeugd niet achter de geraniums zetten. Nu niet, dan niet en nooit niet. “

Meer mensen

Wederom geen Tilburgse Kermis dit jaar, maar wel een Vakantiekermis. Kleiner dan de ‘normale’ kermis, maar iets groter dan vorig jaar, zei Dols eerder vandaag in de Kermis FM-studio. “We verwachten ook iets meer mensen.”

Het kermislint is ongeveer drie kilometer lang en ziet er ongeveer net zo uit als de kermis voor corona. Er staan minder attracties, waardoor bezoekers meer ruimte hebben om anderhalve meter afstand te houden.

Handhavers en camera’s

Ondanks de opkomst van de deltavariant die tot een flinke toename van het aantal besmettingen leidt, voorziet Dols geen problemen. Er zijn handhavers ingezet en met camera’s wordt het kermisgebied goed in de gaten gehouden. “We hebben geleerd van vorig jaar. Toen was het ook spannend, maar toen konden we na negen dagen zeggen: het is goed verlopen.”