Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Airborne en Eclipse kampen met storing

Whats App Image 2021 07 16 at 21 18 39 fit16002 C667ssl1

Vorig jaar zou die als wereldprimeur op de kermis in Tilburg staan, maar toen was-ie nog niet klaar. Nu lijkt een storing opnieuw roet in het eten te gooien: de Airborne, de hoogste en snelste booster ter wereld, staat al de hele dag stil op het Stadhuisplein – en het lijkt er niet op dat hij vandaag nog gaat draaien.

Dat vermoedt een monteur althans. Die zegt tegen Kermis FM dat er een collega van de fabriek in Enschede moet komen om naar de storing te kijken. De eigenaar van de attractie, kermisexploitant Willy Ordelman uit Apeldoorn, wil dit niet bevestigen.

120 km per uur

De Airborne, de opvolger van de Boostermaxxx, is 65 meter hoog, weegt 120 ton en heeft plek voor 32 waaghalzen. Met zijn grote armen haalt hij snelheden van wel 120 kilometer per uur. De bouw van de attractie kostte 2,5 miljoen euro.

Eclipse

Ook de Eclipse op de Paleisring, een soortgelijke attractie als de Airborne, kampt met een storing. Volgens de eigenaar zit het probleem in een elektrisch onderdeel aan de motor. Het is nog niet duidelijk hoe lang de reparatie gaat duren.