Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Kermiswethouder tevreden over kermis tot nu toe

20210717 Rolph Dols header scaled fit20482 C853ssl1

De tweede dag van de Vakantiekermis is inmiddels in volle gang. Kermiswethouder Rolph Dols kijkt met een “behoorlijk tevreden” gevoel terug op de eerste dag, vertelde hij bij ons in de studio aan Kermis FM-dj Jasper Stads.

Gisteren stonden er op verschillende plekken lange rijen. Daarom is het volgens de wethouder belangrijk dat er iedere dag gekeken wordt welke aanpassingen er kunnen komen om de kermis zo veilig mogelijk te laten verlopen. Vooral de drukte op de kermis wordt goed bijgehouden met camera’s.

Ook is er dagelijks overleg met handhaving, gemeente, politie, brandweer en GGD om te kijken waar zich eventueel problemen voordoen. Zo is de wachtrij voor de poort van het kermisterrein aan de Spoorlaan gisteren verlengd zodat er meer ruimte is voor bezoekers.

Spreiding bezoekers

En de gemeente wil meer spreiding van kermisbezoekers. Op de Besterd is het nu nog een beetje rustig, dus vroeg Rolph Dols naar creatieve ideeën om de looproute van de Burgemeester Brokxlaan richting de Besterd wat aantrekkelijker te maken.