Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Wethouder Dols over eerder sluiten kermis: “Willen niemand teleurstellen”

20210721 Zondag Rolph Dols 2 3550 LOGO scaled fit20482 C1365ssl1

Kermiswethouder Rolph Dols heeft live in de uitzending van Kermis FM gereageerd op het eerder sluiten van de Vakantiekermis. De kermis gaat vanaf zondagavond al om 21 uur dicht: “We willen geen mensen teleurstellen.”

Hoewel kermisfans misschien juist teleurgesteld zijn door de eerdere sluitingstijd, hebben de aangepaste tijden wel een goede reden. De afgelopen twee dagen heeft Dols met andere verantwoordelijken de hoeveelheden bezoekers bijgehouden: ‘We zagen lange rijen voor de poorten. Voor crowd management sloten we parkeergarages en het kermisterrein. Als je dan 500 tot 700 mensen in de rij ziet staan ga je mensen teleurstellen, en dat wil je niet.”

Open tot 21 uur

Om te voorkomen dat het laat op de avond weer zo druk wordt, gaat de kermis nu iedere avond om 21 uur dicht. het plan was eerst nog om de attracties doordeweeks tot 22 uur te laten draaien en in het weekend zelfs tot 23 uur. “Maar we gaan wel een uurtje eerder open”, verzekert Dols. “Het zou nog kunnen dat je in de rij staat, maar we hopen dat iedereen nu naar binnen kan en we niemand teleur hoeven stellen.”

Kom niet bij rode druktemeter

Ook is er een kleine aanpassing in de Burgemeester Brokxlaan: er is daar een nieuwe ingang. Zo moeten mensen makkelijker binnen kunnen komen. “In de eerste dagen kijken we altijd of we dingen kunnen verbeteren”, zegt wethouder Dols daar over.

Wie zeker wil weten of het verstandig is om naar de Vakantiekermis te komen, kan altijd de druktemeter checken op de website van de gemeente. “Als je ziet dat alle seinen op rood staan, kom dan niet”, drukt Dols iedereen op het hart die nog van plan is de kermis te bezoeken. “Zeker als je van ver komt, is de teleurstelling groot als je het lint niet op mag.”