Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Het is de warmste dag van de kermis: hier zoek je verkoeling!

20160726 Artikel Verkoeling Op De Kermis fit20482 C1286ssl1

Misschien heb je het al gemerkt: het is hartstikke warm vandaag. Met temperaturen van 28 graden – de hoogste tijdens de Vakantiekermis – kan je daarom het best de verkoeling opzoeken. Maar waar kan je dat het best doen? Ook volgende week wordt het warm; dus een goede voorbereiding is geen overbodige luxe. Daarom hebben wij de beste manieren om af te koelen op de kermis voor je uitgezocht!

IJskoud

De lekkerste manier om af te koelen is natuurlijk ijsjes eten. Gelukkig kan je tijdens de Vakantiekermis op veel plekken genieten van een heerlijk en ijskoud ijsje. Van Italiaans tot softijs of iets bijzonders; hier kan je het vinden.

Intermezzo

Met liefst twee locaties op de Heuvelring is Intermezzo misschien wel de bekendste ijssalon van Tilburg. In deze beste ijssalon van Tilburg – zo hebben Tilburgers gekozen – kan je bijzondere smaken en variaties krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld een frisse citroensmaak proberen, of likken aan een koud dropje! Of wat dacht je van een frisse coupe met fruit?

Porto Koffie en IJs

Niks Italiaanser dan koffie en ijs, en dat is natuurlijk ook zo. Aan de pittoreske Piushaven vind je daarom Porto Koffie en IJs waar je veel verschillende soorten traditioneel ijs kunt halen. Leuk detail: de eigenaar van deze zaak heeft in Italië goed gekeken naar de sfeer en inrichting van de lokale gelateria’s. En dat komt de smaakbeleving ten goede!

IJskraam op de Heuvelring

Midden op het kermislint kan je natuurlijk ook ijs halen. Op de Heuvelring kan je lekker ijs halen bij de rondreizende exploitant. Ondertussen kan je genieten van het uitzicht op verschillende attracties. Van bungelende beentjes in de Crazy Dance Machine, bijvoorbeeld. Maar je kan ook op een draaimolen gaan zitten.

De fontein in

Naast ijsjes kun je natuurlijk ook het water in! Op deze twee heerlijke plekken kun je genieten van water.

De Heuvel

Dicht bij de kermislint vind je de fontein op De Heuvel. Met maar liefst 120 verspringende fonteinspuiters is het gegarandeerd afkoelen. En dat niet alleen, deze fonteinspuiters worden verlicht door LED-verlichting. Dit zorgt voor niet alleen verkoeling, maar ook een prachtig plaatje.

Spoorpark Tilburg

Ook behoefte aan wat groen en natuur? Dan kun je bij de vijver in het Spoorpark van Tilburg zowel verkoeling als ontspanning opzoeken. Let wel: alleen pootjebaden is toegestaan in deze vijver! Kinderen mogen er wel lekker spelen in het water.

Burgemeester Stekelenburgplein

Vlak naast het station heeft de Burgemeester Stekelenburgplein ook een heerlijk verkoelende ‘bedriegende’ sproeier. Je weet nooit wanneer deze fontein uitbarst, maar het is wel een koel begin van je dagje Vakantiekermis. Je vindt de fontein namelijk precies op de weg naar de ingang bij de Burgemeester Brokxlaan.

Spetterende attracties

Er zijn natuurlijk ook attracties waarin je letterlijk nat wordt gespetterd. Gelukkig droogt je kleding in deze hitte snel.

X-Factory

De X-Factory lijkt op het eerste gezicht op een normale wipp, een bank die rondjes draait tot je misselijk wordt. Maar ergens halverwege kantelt de bank ineens naar voren, en belandt er plots een kledder water in je gezicht. De fontein houdt je lekker koel, waarna de bank je weer droogzwiert. Lekker!

Waterballs

Goed, je raakt het water zelf niet. Maar je bent er steeds dicht in de buurt. In de Waterballs kruip je over het water in een opblaasbal. Stiekem is het daarbinnen nog warmer dan buiten, maar bij het uitstappen kan je ook lekker in het water plonzen. Op eigen risico natuurlijk.

Aqua

Iedereen kent het spelletje van de Aqua wel: er moet een brand worden geblust en jij bent toevallig de enige brandweerman of -vrouw die in de buurt is. Met je brandweerslang blus je dat vuur echter zo weer uit. De waterspetters vliegen in je gezicht. Heerlijk op zo’n warme dag.

Zonnebrandzuilen

Je hebt er waarschijnlijk nooit van gehoord, maar er staan verschillende zonnebrandzuilen op de kermis. Dat zijn plekken waar je toch nog zonnebrand kan scoren als jij die vergeten bent. En denk maar niet dat je het in de avond niet meer nodig hebt: de zon blijft de hele dag ongemeen fel. Blijven smeren dus!