Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

22 juli: Een knallende dag op de Tilburgse Kermis

20230721 Sfeer Kermis FM 7212

Dag twee van de kermis gaat van start. We zijn los! Het feest is weer begonnen. In dit artikel lees je allemaal wat er te beleven valt. Wil je liever luisteren dan lezen? No problem: de wekdienst is er ook in audiovorm!

Het weer

Er staat weer een bruisende tweede kermisdag op ons te wachten. Gemiddeld wordt het 20 graden en is er een kans op regen. Maar voor de echte kermisliefhebber is dit natuurlijk geen probleem.

4 DINGEN DIE VANDAAG SPELEN

1️⃣ Vanaf 12 uur draaien alle attracties weer op volle toeren. Om 1 uur 's nachts sluiten alle attracties helaas weer, maar je hebt genoeg tijd om je geliefde ritje te maken in de achtbaan of de draaimolen.

2️⃣ In de Piushaven is vandaag toegankelijk straattheater te vinden. Laat je verwonderen op het straattheaterfestival Porto Circolo door acht spectaculaire acts. Van onderwaterjongleur tot evenwichtskunstenaar, niks is te gek!

3️⃣ Het Tilburgse Draaimolen festival bestaat 10 jaar! Dat vraagt om een feestje! Kom het gezellig vieren in de Muzentuin. Hier draaien vele legendes uit de techno-scene een vette set!

4️⃣ Er zijn meer leuke feestjes waar je naartoe kan. Vanaf 17 uur ben je welkom in de Bierhal. Daar staan onder andere John West en Marco Schuitmaker. En vergeet vanaf 19 uur je heupjes niet los te gooien in de Spoorzone op het Roadshow Festival. Ben je na 2 uur 's nachts nog niet uitgefeest? Dan kun je gezellig nog de kroegen in.

DEZE DJ'S GA JE HOREN

🕐 Vanaf 13 uur: Ivar Sip

🕒 Vanaf 15 uur: Michel Jurrjens & Antoinet Bouman

🕔 Vanaf 17 uur: Herman Hofman & Thomas van Groningen

🕖 Vanaf 19 uur: Domien Verschuuren & Antom Griep

🕘 Vanaf 21 uur: Marc Berg, Lideke de Vries & Joeri Zijderveld

🕚 Vanaf 23 uur: Roy Blokzijl

🕐 Vanaf 1 uur: De Nachtkermis (maar wie je hoort, houden we nog geheim)

DIT SPEELDE ER GISTEREN

1️⃣ Om 15 uur opende dj Bjorn Wilbers ludiek de kermis samen met hoofdredacteur Arno Leblanc. Kermis FM bestaat dit jaar 15 jaar en dat mag gevierd worden. Bjorn opperde om Arno een lintje door te laten knippen, om de kermis te openen. Maar er viel natuurlijk wat in te halen en er moesten nog 14 lintjes doorgeknipt worden. Bij lintje 15 was de kermis en de jubileumeditie van Kermis FM van start!

2️⃣ Daarna genoten duizenden mensen van de meer dan 200 attracties. Geen enkele achtbaan, booster of zweefmolen stond stil. Om 19 uur werd de kermis officieel geopend bij het reuzenrad op de Spoorlaan door kermiswethouder Maarten van Asten.

3️⃣ Sinds gisteren staat onze Kermis FM-studio weer op zijn vertrouwde plek op de Heuvel, vlak voor de kerk. Verwacht weer tien dagen vol radio, teevee en nog meer gekkigheid. Het is immers tijd voor een feestje! Kom gezellig langs en feest met ons mee.

4️⃣ Maar dit was niet het enige feestje in de stad. Zo was er in de Spoorzone het Road Show Festival. Ook in de Bierhal was het reuze gezellig. John de Bever en Tino Martin zongen het dak eraf.

Gisteren in beeld

Het was gezellig! Maar oordeel vooral zelf:

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 13 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze website en app.