Kermis FM News header
Kermis FM

De hoogtepunten van het Grote Roze Maandag Gala

20210721 Roze Maandag Gala HEADER 1 7875 CLEAN scaled fit20482 C853ssl1

Eén groot LHBTI-feest vol roze, glitter én drag was het vanavond op TeeVee. Tijdens het Grote Roze Maandag Gala streden meerdere acts om de eer en een mooie trofee. Ook werd er volop aandacht besteed aan diversiteit, zelfliefde en meer. De presentatie was in handen van Jordy Graat en Christel de Laat van Omroep Brabant.

Zo begon de spetterende avond:

De winnaar van de beste performance van de avond is geworden… zangeres Luz Bravo! Ze kreeg een trofee en natuurlijk de enorme eer. In een eerste reactie zegt ze: “Ik vond het echt supervet en ik ben supertrots”.

De jury, bestaande uit dragqueens Snorella, DeeDee Janssens en Lady Galore was geraakt door Luz’ optreden. De andere acts verdienden volgens hen allemaal sowieso de tweede plaats. Bekijk hier het winnende optreden van Luz:

Roze Maandag werd dit jaar voor de 30e keer gevierd. Voor deze verjaardag kreeg de Stichting Roze Maandag felicitaties van onder anderen presentator Patrick Martens, presentatrice Ellie Lust, D66-politicus Rob Jetten en de burgemeester van Tilburg, Theo Weterings.

Bovendien werd er nog een bijzondere LHBTI-award uitgereikt namens de Stichting Roze Maandag: de Roze Maandag Business-award. De prijs voor de meest LHBTI-vriendelijke onderneming van Tilburg gaat naar… Café Peanuts: