Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Kinderen namen een middagje de studio van Kermis FM over!

20210721 Kinderworkshop Ontdekstation 17 7952 LOGO HEADER scaled fit20482 C853ssl1

Deze middag draaide het op de radio om kinderen. Ze waren niet alleen te gast, maar ook de baas! De kindermiddag begon met feestnummers van Hallo Kids Radio, en Gioia Parijs belde ook even in. Zij was deelneemster van het Junior Songfestival in 2019. Van 14:00 tot 16:00 hielpen ze de dj’s met presenteren. Een show voor en door kinderen dus.

Dat deden ze niet onvoorbereid. Dit weekend kregen de kids al workshops over radiomaken in Ontdekstation013, het hoofdkwartier van Kermis FM waar ook de radiostudio staat. De enthousiastelingen hebben zich hiervoor een tijdje geleden aangemeld op de site. En er stond ze een leerzame ervaring te wachten. Want wat komt er allemaal bij een live-uitzending kijken? Daar kwamen ze tijdens de workshops achter door eigen draaiboeken te maken, te leren interviewen en kennis te maken met alle knopjes in de studio.

Beeld: Kermis FM
Beeld: Kermis FM
Beeld: Kermis FM

Radiodebuut

En vandaag was het eindelijk zo ver: de jonge radiomakers mochten eindelijk hun radiodebuut maken! Ze namen een podcast op in Ontdekstation013, en mochten daarna ook nog plaatsnemen in de radiostudio. De hele tijd werden ze begeleid door ervaren redacteuren van Kermis FM. Voor de gezelligheid was er in de studio ook een special guest: Lisanne Dijkstra, bekend van haar video’s op TikTok.

Net als in haar filmpjes speelde ze bij onze dj’s in de studio verschillende typetjes. Als typetje stelde Lisanne de kinderen in een interview vragen over hun favoriete attracties. ze gaven hun antwoorden live in de uitzending en kregen zo een echte radio-ervaring!

Aanmelden maar!

Ook aankomend weekend (zaterdag 24 en zondag 25 juli) zijn kinderen van harte welkom voor een workshop. We duiken dan helemaal in de wereld van de podcasts. De aanmelding voor die workshops staat nog open! Meer informatie vind je op de site van Ontdekstation013.