Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Versierde flat valt wéér buiten het kermislint

20210721 Besterdring Balkonnen HEADER 1 5862 CLEAN scaled fit20482 C853ssl1

De traditioneel versierde flat op de Besterdring valt dit jaar wéér buiten de boot: ook nu moeten ze de kermis missen. Het lint met attracties stond voor corona altijd tot vlak naast de balkons, maar sinds vorig jaar houdt de kermis vlak voor de flat op. En dat is natuurlijk jammer.

Minder kermisvreugde in de buurt

Dat is niet alleen jammer voor de sfeer in de flat; een buitenstaander ziet ook direct verschil. In de slider hierboven kan je zien hoe de flat tot en met 2019 altijd versierd was. Op de tweede foto zie je hoe de flat er vorig jaar uitzag: treurig! Een flat zonder attracties naast de deur nodigt helaas minder uit tot het ophangen van vlaggetjes.

Ook dit jaar was de situatie niet veel beter: er hingen weliswaar meer vlaggetjes buiten, maar de kermis wordt nog altijd gemist. Het lint met attracties houdt precies aan het begin van de straat op. En dat zorgt natuurlijk voor minder kermisvreugde.

Het lint met attracties houdt precies op waar de straat begint.

Minder attracties

Dat de flat al twee edities van de kermis ‘overgeslagen’ wordt, heeft echter wel een logische verklaring: sinds vorig jaar staan er minder attracties op de kermis zodat er meer ruimte is om 1.5 meter afstand te houden. Er zijn dit jaar zo’n 140 attracties (vorig jaar 55), terwijl dat getal pre-corona rond de 200 lag.

De kermis is dit jaar ook over meerdere pleinen verspreid, met verschillende ingangen. Daardoor is het gebied waar de attracties staan ook kleiner, waardoor niet iedereen meer zomaar vanuit huis kan meegenieten van de Vakantiekermis.