Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Wethouder verwacht drukte op de kermis: “Kijk op de druktemeter voordat je komt”

20210722 Donderdag Rolph Dols HEADER 1 6374 CLEAN scaled fit20482 C853ssl1

Tijdens de laatste dagen van de kermis worden er opnieuw veel mensen verwacht op de Vakantiekermis in Tilburg, zegt kermiswethouder Rolph Dols vanavond in de radio-uitzending. Hij geeft het dringende advies om op de socials goed de druktemeter in de gaten te houden voordat je naar de kermis komt: “Staan alle wijzers op rood? Kom dan even niet. Kom dan de volgende dag.”

Na de drukte van het eerste kermisweekend zijn alle zeilen bijgezet om de drukte op de kermis wat te spreiden. Onder meer door de openingstijden aan te passen. Nu denkt de wethouder dat het opnieuw druk wordt op de kermis. “Wat wij verwachten is dat het weer druk zal worden natuurlijk”, zegt Dols. Maar dat betekent niet dat er niemand meer mag komen. Volgens de wethouder is het een belangrijke boodschap dat “iedereen enorm welkom is op deze kermis”.

De verwachte drukte doet niet af aan de gezelligheid op de kermis. “Het gaat fantastisch. De sfeer wordt met de dag beter,” vertelt Dols opgewekt. “Mensen genieten, ik word op de kermis vaak aangesproken door mensen: ‘U bent toch de kermiswethouder?’ Dan zeggen ze dat het fijn is dat dit mag en kan.”

Storingen

Dols vertelt ook over de gedupeerde exploitanten waarvan de attracties aan het begin van de kermis kampte met grote storingen. Megabooster Airborne op het Stadhuisplein kon de eerste dag van de Vakantiekermis niet open door een storing met de rem van de motor. Ook de booster-attractie Eclipse kan niet draaien door een probleem met de communicatieapparatuur. De kermiswethouder vertelt dat hij het vervelend vindt voor de betrokken exploitanten: “Het is ook een beetje mazzel hebben, maar dit is echt vette pech.” De laatstgenoemde thrillride staat nu nog altijd aan de grond. “Ik begreep dat hij gisteren de onderdelen zou krijgen. Dat zou vandaag dan gemonteerd zijn. Dat is niet gelukt. Ik hoop dat de Eclipse het laatste weekend kan vlammen, want het is echt een spectaculaire attractie.”

(tekst loopt door onder de foto)

De Eclipse staat nog altijd stil:

Nostalgische kermis

Heb je kleine kinderen die geen heftige attracties kunnen doen? Dan heeft wethouder Dols nog een goed advies: Ga eens kijken bij de Nostalgische Kermis. “Het is bijna Anton Pieck-achtig, net als in de Efteling. Als je kleine kinderen hebt en ze het kermisvirus wil injecteren, moet je dat zeker doen.”