Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Eclipse draait eindelijk op zevende kermisdag

20210720 Eclipse HEADER 1 CLEAN scaled fit20482 C853ssl1

Liefhebbers van snelle boosterattracties hebben er een week op moeten wachten, maar de Eclipse kan eindelijk weer open! Vanmorgen zagen we weer lampjes branden bij de kermisattractie. Na lang sleutelen lijken de problemen rondom de attractie nu opgelost en de eerste kermisgangers draaiden tegen het einde van de dag weer rondjes in de attractie bij de Paleisring.

Veel pech

Op de eerste dag van de Vakantiekermis vertoonde de Eclipse wat kuren. Door problemen met de encoder, die de rondjes telt, moesten ze kort na de opening de deuren al sluiten. Die storing is nu opgelost door de fabrikant. Het duurde zo lang omdat er onderdelen uit Berlijn overgevlogen moesten worden. De hele ochtend en middag hebben ze keihard doorgewerkt en testrondjes gedraaid. Morgen kunnen we dus weer volop genieten van de Eclipse.

Afgelopen dagen kwamen kermisbezoekers voor een dicht raam te staan:

Twee boosterattracties met problemen

De Eclipse was niet de enige boosterattractie met technische problemen deze week. Op dag één van de kermis gooide een storing al roet in het eten bij de Airborne. Volgens de exploitant was er een probleem in de rem van de motor. Gelukkig voor de Airborne was dat snel opgelost. Zondag kon de attractie weer volop draaien.