Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Waan je een Olympiër op de Vakantiekermis!

20190721 Zondag Sfeer LOGO 05362 fit14052 C937ssl1

De Olympische Spelen zijn vanmiddag officieel van start gegaan. Maar wist je dat je op de Vakantiekermis zelf ook Olympische sporten kunt beoefenen? Bij deze spelkramen strijdt je om het erepluche.

Penalty!

Voetbal is de bekendste sport ter wereld en ook nog eens Olympisch. Al voor de officiële opening trapten de Oranjevrouwen al op woensdag af tegen Zambia. Jij kunt ook je goaltjes scoren bij de penaltytent op de Heuvelring! Schiet de bal langs topkeeper Edwin van der Sar en win een mooie knuffel als beloning.

Fietsen op de draaimolen

Ook in de draaimolen op het Pieter Vreedeplein krijg je het idee een Olympiër te zijn. Op de molen kan je natuurlijk paardrijden, maar ook op de fiets stappen. Lekker actueel: vannacht gaan de eerste wegwedstrijden van het Olympisch wielrennen van start. De eigenaar van de molen zal daar zelf echter niet voor wakker blijven: “De Olympische Spelen kijk ik eigenlijk niet. Alleen voetbal en racen.”

Slam dunk

Nederland heeft zich voor het Olympisch basketbaltoernooi helaas niet gekwalificeerd, maar dat wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is om naar te kijken! Sterker, je kan dit toernooi zelf nog een oranje tintje geven door een balletje te gooien op de Vakantiekermis. Op de Heuvelring kan je naar hartenlust puntjes scoren, zolang je maar balgevoel hebt.

Wil je weten wat de eigenaren van deze Olympsche kramen zelf van de Spelen vinden? Kijk mee!