Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Deze 6 types kom je áltijd tegen op de kermis!

Header types scaled fit20482 C853ssl1

Kermisbezoekers zijn onder te verdelen in zes categorieën. Onder welke categorie val jij? (PS: nummer 3 ga je nooit geloven!)

1. De gokker

De gokker geeft niets om attracties. Je kunt hem vooral vinden bij de coin pusher, de grijparmen of de fruitautomaat.

2. De adrenalinejunkie

De booster, de katapult, bungeejumpen, niks gaat te ver voor de adrenalinejunkie. Als hij ergens ingaat moet het minimaal 100 kilometer per uur gaan, minimale G-krachten van 4 hebben en minstens 50 meter hoog zijn.

3. De pilsbaas

De pilsbaas vindt die kermis wel prima. Dan heeft hij weer een excuus om bier te drinken. Je vindt deze levensgenieter in Tilburg meestal op de Korte Heuvel of de Stadhuisstraat, op het terras.

4. De zoetekauw

De zoetekauw stopt zich voornamelijk vol met oliebollen, suikerspinnen en zuurstokken. Als de zoetekauw dorst krijgt, spreekt hij af met de pilsbaas op het terras. Want in attracties gaan is natuurlijk niet handig met een volle maag.

5. De angsthaas

De angsthaas gaat niet in het reuzenrad, want hij heeft hoogtevrees. Hij gaat niet in de Breakdance, want dan moet hij overgeven. Hij gaat niet in het spookhuis, want dan krijgt hij nachtmerries. En de booster… daar blijft hij heel ver vandaan. Je vindt de angsthaas meestal op de nostalgische kermis, in de draaimolen.

6. De uitslover

Attracties? Niet belangrijk. Oliebollen? Boeiuh. De uitslover wil vooral aan zijn vrienden laten zien hoe stoer en sterk hij is. Je vindt de uitslover meestal bij de boksbal, de Kop van Jut en het penaltyschieten.