Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Energizer komt tóch niet, attractie niet op tijd klaar

311474316 621394986443268 299186828559875811 n

Drie dagen voor de start van de Tilburgse Kermis is er slecht nieuws over de Energizer. De spiksplinternieuwe attractie kan toch niet naar Tilburg komen. Het is niet gelukt om de attractie op tijd klaar te krijgen, vertelt eigenaar Niek Moonen aan Kermis FM. ''We zijn er helemaal beroerd van.''

De Energizer zou één van de blikvangers worden deze kermis. De attractie komt uit Italië en moet uiteindelijk twintig meter de hoogte in gaan. Aan de arm van de Energizer zitten zes gondels, die steeds sneller over de kop kunnen slaan.

Tegenslagen

Moonen vertelt dat het niet meezat bij de bouw van de attractie. Hij moest lang wachten op alle elektrische onderdelen. Ook ging er vlak voor de kermis nog iets kapot. ''De werking van de machine is op het moment niet naar ons zin. De attractie doet gewoon nog niet wat wij willen.''

De Energizer zou dit jaar een plekje krijgen op het Spoorplein. Om te voorkomen dat daar een gat valt, heeft de gemeente last-minute nog een andere attractie laten komen: Rupsbaan van de familie Wijnands.

200 attracties

De andere ruim tweehonderd andere attracties komen gelukkig wel gewoon. Onder meer de 65 meter hoge Airborne is er weer. Deze boosterattractie slingert je met zo’n 120 kilometer per uur in het rond. Andere attracties zijn de Toxic, de Power Surge, de Reactor en de Aeronaut.

Lees ook
Deze attracties staan dit jaar op de Tilburgse Kermis

Via Kermis FM hoef je niks te missen van de Tilburgse Kermis. Vanaf vrijdag doen we weer uitgebreid verslag! Onze studio staat ook dit jaar op de Heuvel, voor de kerk. Kom vooral eens een praatje maken bij de buitenmicrofoon, vinden we gezellig!