Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Hier kan je schuilen op de Vakantiekermis

20210724 Regen HEADER 1 0215 CLEAN scaled fit20482 C853ssl1

Na een heerlijke reeks warme dagen, gaat het zaterdag helaas regenen dat het giet. Waar we eerder op zoek waren naar verkoeling, is een schuilplaats nu het meest gewild. Wij sommen even op waar je het best kunt schuilen als het water met bakken uit de hemel komt.

Het spookhuis

Als je niet bang ben aangelegd, is het een goed idee om te griezelen in het spookhuis. Misschien word je wel nat van al het angstzweet dat langs je wangen loopt, maar het krakende dak boven het huis schermt je wel af van de regen. Op de Vakantiekermis zijn maar liefst twee vervloekte huizen te vinden: Thriller op de Paleisring en Haunted Mansion op het NS-plein.

Lopen in waterballen

Het water opzoeken in de regen? Gewoon doen! De Waterballs doen het namelijk niet alleen goed in de hitte, maar ook in de regen. In de ballen op het water zit je namelijk helemaal droog. Ideaal natuurlijk wanneer je geen nat pak wil halen. Maar zorg er dan wel voor dat je bij het uitstappen niet in het water valt.

Treinen over de kermis

In de pendeltrein zit je ook onder het afdakje ook droog. Daarnaast kan je ook snel alle plekjes op de kermis zien. De Vakantiekermis is om de coronarisico’s te spreiden sinds vorig jaar verdeeld over meerdere pleinen. Het duurt dus langer voordat je alles hebt gezien. In het droge kermistreintje krijg je gelukkig geen last van verzuring.

Kermis, exposed!

Als je van nostalgische kermissen houdt en droog wil blijven, is de Kermis Expo echt iets voor jou! Midden in het centrum en langs het kermislint kan je deze expositie vinden in het nieuwe stadhuis. Terwijl je schuilt kan je er genieten van mini-attracties zoals je opa en oma die nog gekend hebben. Aanschouw de rups, de schietsalon, de draaimolen en de grote glijbaan! Leuk feitje: deze attracties zijn allemaal op met de hand gemaakt door Bert van het smartlappenduo dat langs de verzorgingshuizen in Tilburg tourt.