Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Deze kermisprijzen wil je écht winnen

Op de Vakantiekermis zijn dit jaar weer volop mooie prijzen te winnen. Maar er zijn altijd een aantal die je liever laat schieten, terwijl je over andere al dagen droomt. Welke prijzen wil je nou écht winnen? Kermis FM ging voor je op pad om dat uit te zoeken!

Crossen op de minibike

Bij de Schiettent op het Heuvelplein weten ze wel welke prijs het meest gewild is: “Dat is de minibike. Daarvoor moet je op de spijkers schieten, en als je er eentje raakt mag je alles uitzoeken, maar mensen gaan toch vaak voor de grootste en duurste prijzen.” Het felgroene motortje hangt nog altijd aan de luifel van de kraam. Dus als je ‘m wil winnen: niet geschoten is altijd mis!

Glimlach op de pit

Wie in de Burgemeester Brokxlaan raak probeert te gooien bij de Mega Skeeball, gaat het vaakst voor de knuffelbare avocado. Deze knuffel in de vorm van (bijna) iedereens favoriete stuk groente – ja, echt, avocado is geen fruit – ziet er dan ook erg vriendelijk uit, met een brede glimlach op de pit. “Ja, die avocado springt er wel echt uit”, klinkt het vanachter de toonbank.

Bekende knuffels

Ook de pikachu’s in de grijpmachines op de kermis blijken populair. Na een korte rondgang komt de gele bliksemafleider uit Pokémon regelmatig voorbij. Bekende filmfiguurtjes zijn sowieso erg geliefd. Ook het blauwe buitenaardse monstertje Stitch wordt graag gewonnen. En wat te denken van een hele grote knuffel? “Daar hebben we al een aantal van gezien bij verschillende spelletjes. Die zijn wel leuk”, zegt een vrouw bij de gokkasten met haar handen vol credits.

Weet jij al voor welke prijs jij het liefst gaat? Misschien wel voor eentje uit deze Updeet: