Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Langere opening is cadeau voor kermisbezoekers, zegt wethouder Dols

20210724 Rolph Dols 12 0204 HEADER scaled fit20482 C853ssl1

De gemeente communiceert niet over langere openingstijden van de kermis. Dit vertelde kermiswethouder Rolph Dols tijdens zijn bezoek aan de Kermis FM-studio. Hij kwam langs om te praten over hoe de Vakantiekermis verloopt en wat hij zoal doet op de laatste dag van de kermis.

Geen extra mensen naar kermis

De officiële sluitingstijd van de kermis blijft 21:00 uur. Maar zoals je merkt heeft de gemeente al meerdere keren met langere openingstijden van de kermis geëxperimenteerd. Er is besloten dat per dag wordt bekeken of de kermis langer open kan blijven. Mocht dat het geval zijn? Dan wordt het niet actief naar buiten gebracht. De gemeente wil namelijk geen extra mensen naar de kermis halen. ”Langere openingstijden moeten een cadeau zijn voor de mensen die er al zijn”, volgens Rolph Dols.

REGENBUIEN GEEN SPELBREKER

Vandaag viel er veel regen, maar dat houdt volgens de wethouder ons kermisplezier niet tegen. Attracties kunnen met dit weer prima blijven draaien. Lastiger wordt het bij een flinke storm of onweersbuien: ”Een groot aantal jaren geleden waren er flinke stormbuien en onweer. Dan moet je wel wat doen.”

Daarnaast staat de voorlaatste dag ook altijd in het teken van de kermisprijzen. Door corona worden deze helaas niet uitgereikt. Wel heeft Jet van Baast eerder deze week de Gemeentelijke Kermispenning ontvangen. Al 25 jaar organiseert ze de Tilburgse kermis, die dit jaar de Vakantiekermis wordt genoemd.

Kermislint door Dwaalgebied?

Morgen is helaas de laatste dag van de kermis. De wethouder kijkt terug op een geslaagde editie. Voor volgend jaar liggen er alweer nieuwe plannen: het Dwaalgebied wordt mogelijk bij de kermis betrokken. Daardoor ontstaat meer ruimte voor attracties en activiteiten op de kermis. Eén van de eerste zichtbare evenementen die de kermis naar andere delen van de stad moet brengen was dit jaar de kermismatinee in verzorgingshuizen.