Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Horeca gaat tijdens kermis over op hardcup-bekers

20190727 Django Wagner LOGO 5213 2

Een biertje of colaatje halen tijdens de Tilburgse Kermis werkt dit jaar nét iets anders dan andere jaren. De horeca gaat tijdens de kermis over op zogenoemde hardcup-bekers, die opnieuw gebruikt kunnen worden. Dat moet zorgen voor minder afval.

Bij het eerste drankje betaal je straks 50 cent statiegeld én een milieubijdrage van 50 cent. Wil je een nieuw drankje? Dan lever je je lege beker in en krijg je er een schone voor terug, zonder extra kosten.

Geen beker meer nodig? Dan kun je je hardcup-beker kwijt in een van de inleverbakken op straat. Ook komt er een inleverlocatie in de winkelstraat (Heuvelstraat 57) waar je statiegeld terugkrijgt voor elke ingeleverde beker.

Recyclen

Bij alle kroegen krijg je straks dezelfde duurzame bekers, of je nou op de Korte Heuvel, het Piusplein of in de Stadhuisstraat bent. In februari gebeurde dat ook al tijdens carnaval. Na de kermis worden de bekers volgens de gemeente gerecycled.

De Tilburgse Kermis begint komende vrijdag om 15 uur. Via Kermis FM hoef je niks te missen van alle gezelligheid, voor de vijftiende keer doen we dit jaar uitgebreid verslag van de kermis.