Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Wat eten we eigenlijk tijdens de kermis?

SFEER ETEN scaled fit20482 C853ssl1

Het zal je vast niet verbazen, maar tijdens de Vakantiekermis worden veel vette snacks en zoetigheden gegeten. Maar wat halen we precies? Het resultaat doet je maag borrelen – of bijna kantelen.

Snoepkraam uit 1900

Wie iets lekker zoets wil halen, kan het hart ophalen bij de nostalgische kraam op de Burgemeester Brokxlaan. In het snoepkraampje uit 1900 hebben ze alles wat de zoetekauw het liefst wil hebben: van kaneel- en zuurstokken, tot enorme lolly’s. “Als je alle zuurstokken hier in een rijtje legt wordt die wel een paar kilometer lang. Dan heb je een heleboel.”

Spaanse furie

Wat ook niet te missen is op de kermis: zakken met churro’s, overal waar je kijkt. Deze Spaanse gefrituurde deegstaven zijn heet, vet en vullen behoorlijk. Ook op de Vakantiekermis zijn mensen niet weg te slaan bij de kramen waar ze verkocht worden. De eigenaresse van eentje probeert in te schatten hoeveel deeg er wordt opgepeuzeld. “De hoeveelheid churro’s die er hier doorheen gaat is gigantisch. Dat kunnen wij met zijn tweeën niet op”, verwijst ze naar haar man met wie ze samen op de kermis staat.

Oliebollen maken ‘t af

Ook de oliebollen zijn altijd populair. Dit jaar niet alleen onder kermisgangers, maar onder ouderen in het verzorgingshuis. Tijdens verschillende kermismatinees krijgen ouderen gratis oliebollen terwijl ze worden getrakteerd op prachtige smartlappen. Zo is er in heel de stad wel wat lekkers te krijgen.

Wil je weten wat iedereen op de kermis eet? Check het hier: