Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

5 dingen die je kan doen op de laatste kermisdag

HEADER SFEER scaled fit20482 C853ssl1

Vandaag is helaas de laatste dag van de vakantiekermis. Je kan nog één keer zwieren, zwaaien, rondjes draaien en veel lekkere dingen eten. Maar wat moet je niet vergeten te doen voordat de kermis is afgelopen? Wij hebben een top 5 voor je gemaakt met de leukste tips.

1. Tilburg vanuit de lucht bekijken

De laatste dag van de kermis kan je gebruiken om het terrein vanuit de lucht te bekijken. Is de booster te hoog voor je gegrepen? Maak dan een ritje de superhoge zweefmolen Around the World. Langzaam ga je naar grote hoogtes. Ben je eenmaal boven, dan kan je genieten van het uitzicht over het kermisterrein.

2. Naar de nostalgische kermis

Wil je de kermis van vroeger (her)beleven? Dan is het vandaag de laatste kans om naar de nostalgische kermis te gaan, in Stadsbos013. Draai nog een rondje in een ouderwetse draaimolen of het reuzenrad en proef de sfeer. In ieder geval is kermiswethouder Rolph Dols erg enthousiast over deze plek. Dit vertelde hij in de Kermis FM studio: ”Als je jonge kinderen hebt en je wilt op de laatste dag nog ontspannen de kermis vieren dan moet je naar deze plek”.

3. Kijken naar andere kermisbezoekers

Wat je ook zal moeten missen na vandaag, zijn andere kermisgangers. Je hebt ze in verschillende soorten en maten: degene die er alles aan doet om zoveel mogelijke spelletjes te winnen, de uitslover die vooral aan zijn vrienden wil laten zien hoe sterk hij is en de andrenalinejunk die geen genoeg krijgt van de Bungee-jump of booster. Wat voor kermisganger ben jij?

4. Kamelenrace winnen

Niks zo leuk op de kermis als het winnen van de Kamelenrace. Zorg er nog één keer voor dat jouw kameel als eerste over de finish gaat. Dit jaar is de Kamelenrace anders dan normaal. Om aandacht te besteden aan het scheiden van afval op de kermis, is de Kamelenrace omgedoopt in de Afvalrace.

5. In de Eclipse of Airborne gaan

De Eclipse en Airborne hebben allebei een paar dagen stilgestaan tijdens de Vakantiekermis. Heel vervelend voor de kermisexploitanten die zich erg verheugd hadden op deze 10 dagen. Het is daarom extra leuk voor hun als je deze laatste dag nog een ritje maakt in deze attracties.