Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Roze Maandag Express vertrekt dit jaar in Amsterdam

20220725 Roze Maandag Express KERMISFM 3057 1

De Tilburgse Roze Maandag begint dit jaar al een beetje in Amsterdam. Ja, je leest het goed: in Amsterdam! Op 24 juli vertrekt vanaf daar de Roze Maandag Express. De speciale trein vertrekt iets na half 12, om zo'n anderhalf uur later aan te komen in Tilburg, waar het die dag één groot feest is.

De trein zit vol met zo'n driehonderd enthousiaste en uitgedoste mensen, die er onderweg al een mooi feestje van maken. Ook zangeres Sieneke is erbij. Sterker nog: ze mag de trein officieel 'wegfluiten' op Amsterdam Centraal. Later op de dag treedt de zangeres op in de Bierhal op de kermis.

Leuk om te weten: ook Kermis FM reist mee met de Roze Maandag Express. Vanaf 11 uur doen we live verslag van alle voorpret op Amsterdam Centraal en de treinreis zelf.

De route

11.41 uur: vertrek Amsterdam (spoor 5B)

12.07 uur: tussenstop Utrecht (spoor 18)

12.48 uur: tussenstop Den Bosch (spoor 7)

13.03 uur: aankomst Tilburg (spoor 3)

Wie meereist met de trein, kan na aankomst in Tilburg gelijk aansluiten bij de jaarlijkse Pride Walk. Die begint om 13.15 uur bij het station. Eindbestemming van de bonte stoet is de Bierhal, waar Roze Maandag officieel wordt geopend.

Vorig jaar vertrok de Roze Maandag Express vanuit Rotterdam. Het was toen voor het eerst in jaren dat de speciale trein er weer bij was op Roze Maandag. Check hier de beelden: