Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

21 juli: De Tilburgse Kermis gaat (eindelijk) van start!

20220722 sfeer middag KERMISFM 7252

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier! Vandaag begint de Tilburgse Kermis 2023! In dit artikel lees je wat er allemaal gaat gebeuren.

Het weer

Het wordt zo'n 21 graden vandaag. Neem vooral een paraplu mee als je naar de kermis komt. Er is kans op wat buien, maar dat mag de pret niet drukken.

4 dingen die vandaag spelen

1️⃣ Om 15 uur is het zover en gaat de kermis van start. Er staan dit jaar zo'n 200 attracties, waaronder meerdere achtbanen, boosters en een tachtig meter hoge zweefmolen.

2️⃣ Bij de eerste dag hoort natuurlijk ook een officiële opening. Om 19 uur wordt de kermis officieel afgetrapt bij het reuzenrad op de Spoorlaan. Ook kermiswethouder Maarten van Asten is erbij.

3️⃣ Het begin van de kermis betekent ook het begin van Kermis FM. Vanaf vanmiddag zijn we '10 dagen in Tilburg'. Onze studio staat weer op z'n vertrouwde plek op de Heuvel, vlak voor de kerk. Kom vooral een praatje maken bij de 'buitenmicrofoon', vinden we gezellig!

4️⃣ Je hebt de feestjes voor het uitzoeken vandaag. Op het Piusplein is de eerste dag van het festival Villa Ananas en in de Spoorzone begint het Road Show Festival. Ook in de Bierhal belooft het gezellig te worden: daar staan onder meer John de Bever en Tino Martin.

Deze dj's ga je horen

🕒 Vanaf 15 uur: Bjorn Wilbers

🕔 Vanaf 17 uur: Oscar van Oorschot

🕖 Vanaf 19 uur: Elger van der Wel

🕘 Vanaf 21 uur: Mark Versteden & Niels van der Veen

🕚 Vanaf 23 uur: Nelleke Arnout

Dit speelde er gisteren

In Tilburg is nog hard gewerkt om alle attracties op tijd opgebouwd te krijgen. Overal is nog flink geschroefd, getimmerd en getest.

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 15 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze website en app.