Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Deze attracties staan dit jaar op de Tilburgse Kermis

20210717 sfeer zaterdagavond 38 3187 LOGO

De Tilburgse Kermis 2023 belooft een hele mooie te worden. De gemeente heeft inmiddels bekendgemaakt welke attracties er dit jaar komen en geloof ons: daar zitten heel wat parels tussen. We zetten er een paar voor je op een rij!

1. Airborne

Voor een flinke adrenalinekick moet je zeker ook de Airborne niet overslaan. De attractie is 65 meter hoog, weegt 120 ton en heeft plek voor 32 mensen. Met zijn grote armen haalt hij snelheden van wel 120 kilometer per uur. Alleen iets voor echte waaghalzen dus!

2. Power Surge

De Power Surge werd vorig jaar halverwege de kermis ingevlogen, toen een andere attractie noodgedwongen moest sluiten. Dit jaar staat de geel-zwarte attractie er gelukkig de volle tien dagen. Fun fact: dit is de enige reizende Power Surge in heel Europa.

3. Reactor

Echte durfals moeten zeker de Reactor op de burgemeester Broxlaan niet overslaan. Deze draaischijf slingert je rond met een G-kracht van 4,5. Veel heftiger krijg je het niet op een kermis.

4. Aeronaut

Ook de Aeronaut is wat ons betreft een aanrader. Met zijn 80 meter hoogte biedt deze zweefmolen een prachtig uitzicht over Tilburg. Niet zo gek dus dat de attractie vorig jaar in de prijzen viel tijdens de jaarlijkse kermisprijzen.

5. Dinner in the Sky

Een ander hoogtepunt op de kermis is het zwevende restaurant van de Bonheur Horeca Groep. Stap in, laat je vijftig meter omhoog takelen en geniet van een heerlijk Dinner in the Sky. Komt dit concept je bekend voor? Zou goed kunnen! In 2017 was dit pop-up-restaurant er ook in Tilburg.

6. Snow Jet

Even afkoelen tijdens de kermis? Probeer dan eens de Snow Jet op de Heuvel. De aankleding van de attractie brengt je direct in koude sferen. Door de flinke snelheid kun je bovendien genieten van een heerlijk koel briesje.

7. Power Poylp

Lekker hard gaan kan ook bij de Power Poylp op de Heuvel. Vanwege zijn draaiende gondels is deze polyp een stuk heftiger (en leuker) dan andere polypen.

8. Haunted Mansion

Ook de Haunted Mansion komt weer naar Tilburg. Dit spookkasteel is maar liefst 29 meter lang en zit vol met spoken, skeletten, spinnen, afgehakte hoofden en andere enge dingen. Je bent gewaarschuwd!

9. Reuzenrad

Geen kermis zonder reuzenrad. Op het Spoorplein kun je genieten van een schitterend uitzicht in het Sky Vision Reuzenrad. De attractie is 50 meter hoog, dus hoog gaat deze ‘hooggaatie’ zeker!

Benieuwd naar álle attracties? Klik dan hier voor de hele lijst!