Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Niet één, maar drie festivals tijdens kermis 2023

20220725 Desperados Roadshow KERMISFM 4288

Ook voor de festivalliefhebber is de Tilburgse Kermis deze zomer 'the place to be'. Niet alleen het Road Show Festival is dit jaar terug, ook Disco Snolly organiseert een festival én er komt een spiksplinternieuw festival genaamd Het Moment.

Road Show Festival

Het Road Show Festival komt dit jaar weer op zijn vertrouwde plek in de Spoorzone, waar het festival in 2017 ook begon. De organisatie verklapt alvast dat er weer drie podia komen: een grote feesttent, een mainstage en een ''intieme techhouse-stage tussen de bomen''. Op het programma staan niet de minste artiesten; onder meer The Partysquad, K-Liber en The Flexican komen.

Het festival vindt plaats in het eerste weekend van de kermis: op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli. Op maandag 24 juli is er bovendien een speciale Roze Maandag-editie van het festival, waar je helemaal gratis naartoe kan. Let wel op: vol is vol!

Zo zag het festival er vorig jaar uit
Zo zag het festival er vorig jaar uit
Beeld: Kermis FM

Disco Snolly

Op dezelfde locatie is op vrijdag 28 juli een festival van het Tilburgse feestconcept Disco Snolly, in samenwerking met Rewind en Papi Chulo. De concepten krijgen elk een eigen 'area' op het festivalterrein.

Op het festival is volgens de organisatie van alles te beleven. ''Er is meer dan genoeg keuze en voor ieder wat wils. Of je nu van billenschud-, meezing- of danspasminded platen bent, je kunt er terecht voor het ultieme festivalgevoel.''

Het Moment

Voor liefhebbers van Nederlandse hiphop is het festival Het Moment zeker een aanrader. Ook dit festival vind je in de Spoorzone, maar dan op zaterdag 29 juli. Organisator van het festival is dj Dirk Stolk, die veel Tilburgers vooral kennen onder de naam De Manager.

De line-up bestaat uit allerlei grote en kleine hiphopartiesten uit de Benelux, zegt Stolk. ''We mikken letterlijk op acts van Het Moment, die allemaal wel een bepaalde buzz om zich heen hebben, in een eigen lane opereren of simpelweg architecten van een geluid zijn.'' Zo komen onder anderen Mula B, Kevin, Ares en Sticks.