Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Luchtbuks Ria waarschijnlijk geëerd met fotowedstrijd

20191026 Luchtbuks Ria LOGO 007

Er komt waarschijnlijk een nieuw eerbetoon voor de overleden Luchtbuks Ria. De gemeente gaat onderzoeken of er tijdens de kermis een fotowedstrijd kan komen, ter nagedachtenis aan haar.

De Tilburgse gemeenteraad stemde deze week over een motie om zo'n fotowedstrijd van de grond te krijgen. Alle gemeenteraadsleden waren vóór.

Luchtbuks Ria overleed vorig jaar op 101-jarige leeftijd. Ruim tachtig jaar schoot ze ieder jaar een foto van zichzelf bij de schiettent. De wedstrijd moet de herinnering aan haar levend houden, zo staat in de motie.

Bokaal

Het idee voor de fotowedstrijd komt van Ron Antens van GroenLinks. "Het moet gaan om de mooiste foto van de kermis, niet alleen van de schiettent", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Hoe het precies in zijn werk moet gaan, wil ik nog overleggen met het kermisteam."

Aan de fotowedstrijd moet ook een heuse bokaal verbonden worden. De winnaar krijgt namelijk de Luchtbuks Ria Trofee. Een Tilburgse kunstenaar moet die trofee gaan ontwerpen.

Saluutschoten

Ook afgelopen zomer is de overleden Luchtbuks Ria in het zonnetje gezet. Zo'n dertig mensen losten saluutschoten bij de schiettent op de kermis. Zo zag dat eruit: