Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Dieren niet meer welkom op kermis

20190728 Muizenstad protest 4027 LOGO

Geen Muizenstad of ponyrijden meer op de Tilburgse Kermis. De gemeenteraad heeft vanavond besloten dat attracties met dieren op de kermis voortaan niet meer mogen.

Het verbod op dieren was een voorstel van zeven partijen, waaronder de Partij voor de Dieren. Zij zeggen dat de zomers steeds heter worden en dat dieren veel last kunnen hebben van hittestress. Ook benadrukken ze dat de kermis de laatste jaren ook met minder dieren succesvol was.

Onder meer 50PLUS was tegen een verbod. De partij grapte in de gemeenteraad dat zij hoopt dat 'De Rups' nog wel mag blijven, schrijft Omroep Brabant.

Contracten

Het is niet duidelijk of de ponyattractie gelijk volgend jaar al verdwijnt. Kermiswethouder Van Asten zegt dat hij zich wil houden aan de contracten die hij heeft met de pony-exploitant. Die lopen nog tot 2024. Ook zegt hij dat de exploitant de laatste jaren vanwege de warmte zelf al had besloten de pony's binnen te houden.

Bij warm weer bleef de ponyattractie de laatste jaren dicht
Bij warm weer bleef de ponyattractie de laatste jaren dicht
Beeld: Kermis FM

De Muizenstad was sowieso al niet meer te vinden op de Tilburgse Kermis. De attractie stond er in 2019 voor het laatst. Een dierenactiviste voerde dat jaar actie tegen de attractie, waarop de eigenaren de attractie sloten. Tientallen kermisbezoekers staken de exploitanten toen een hart onder de riem.