Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Kleurrijke processie en spectaculair vuurwerk: de kermis is begraven

20220731 Begrafenis KERMISFM 2574

De Tilburgse Kermis 2022 is definitief voorbij. Een bonte processiestoet werd voorgegaan door lichtgevende paarse mannetjes. Maar er was niet alleen tijd voor rouw, maar ook voor een feestje: van de Tilburgse Kermis werd namelijk afscheid genomen met knallend vuurwerk.

Processie

De processie voor de begrafenis begon bij Poppodium 013 en trok met veel kermisgangers richting de Piushaven. Om de Tilburgse Kermis een laatste eer te bewijzen werden lichtstokken uitgedeeld aan iedereen die de stoet volgde. Maar het echte spektakelstuk moest toen nog komen.

“Ik vond het geweldig. Dit zag ik niet aankomen!”

Spectaculair vuurwerk

Bij de Piushaven werd vanaf 22.25 uur de kermis spectaculair afgesloten met veel vuurwerk. Dat gebeurde vroeger dan andere jaren, toen met het afsteken van het vuurwerk werd gewacht tot de kermis écht voorbij was: om 23.00 uur. Boven het water dansten lasers op de maat van de muziek, terwijl de knallen van het vuurwerk tot ver in de stad te horen waren. Iedereen zocht de beste plek om de uiteenspattende pijlen te zien: kermisgangers stonden zelfs op tafels van terrassen om niks te missen.

Finale

De Tilburgse Kermis eindigde met de finale van de tien minuten durende vuurwerkshow: een salvo van tientallen knallen met een luid juichend publiek. Eén kijker kon niet geloven wat hij zag: "Ik vond het geweldig. Dit zag ik niet aankomen." Voor iedereen: tot volgend jaar!