Kermis FM News header
Vakantiekermis 2021

Dag Vakantiekermis: welke attractie wil jij in je achtertuin?

Thuis header fit20482 C853ssl1

Bang voor een zwart gat nu de kermis is afgelopen? Beeld je eens in dat jij een kermisattractie mocht kiezen om in je achtertuin te zetten. Welke zou dat zijn? Wij geven je alvast wat leuke opties, zodat je het hele jaar door kermispret hebt!

Eendjes vissen

Pak je hengel er maar bij en gooi wat eendjes in de vijver of een opblaaszwembad. Laat het eendjes vissen maar beginnen. En, nog mooier: je kan heel makkelijk zelf een hengelkraam beginnen. Vul een bad met eendjes uit de winkel, pak een hengel van zolder en hengelen maar! Heb jij genoeg gepakt voor een prijs? Gefeliciteerd. Jij wint een knuffel uit de slaapkamer.

Spookhuis

Zodra het donker wordt zou je je huis om kunnen bouwen tot spookhuis, net zoals op de Vakantiekermis! Kleed elke kamer spannend aan. Het wordt vast gillen geblazen, want je weet nooit wat er ineens kan gebeuren. Trek wat discoballen uit de kast, knip oude lakens uit en haal een pompoen bij de groenteboer. Tip: bouw je eigen spookhuis in je oude schuur, kelder of garage: daar is het altijd donker.

Booster

Heb je nog geen genoeg actie gehad? Je kan de booster ook nog altijd in de achtertuin zetten. Helaas is de kans wat klein dat hij ook daadwerkelijk past. Zelf maken kan ook nog! Met een schommel, autostoel en wat ijzeren stangen kom je al een eind. Zit je goed vast en heb je iemand gevonden die wilt duwen? Veel plezier!

Oliebollenkraam

Als je aan kermis denkt, denk je natuurlijk niet alleen aan attracties maar ook aan lekkere snacks. Tijdens deze editie van de Vakantiekermis kon je op de Burgemeester Brokxlaan jouw gefrituurde bruine snack halen. Maak zelf thuis de allerlekkerste oliebollen na met dit makkelijke recept!


  • Laat de krenten ongeveer 15 minuten wellen in het water. Roer de gedroogde gist en suiker door de melk en laat het opnieuw wellen.
  • Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe.
  • Laat de krenten 15 minuten wellen in water. Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat deze ook wellen. Giet langzaam de melk met gist erbij en klop met een mixer met deeghaken tot een plakkerig beslag. Mix het ei erbij en schep daarna de krenten erdoor. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 60 minuten rijzen. Het beslag moet ongeveer 2 x zo groot worden.
  • Verhit de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels een bol beslag in het vet. Keer de bal regelmatig regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker. Eet smakelijk!

Zwieren en zwaaien

Met al deze handige tips voorkom je zeker dat je in een zwart gat valt. En voor je het weet, begint de kermis van 2022 weer en kan je weer eindeloos zwieren en zwaaien in de échte rondreizende attracties!