Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Exploitanten vonden kermis 'gezellig druk' en 'als vanouds'

20220722 sfeer middag KERMISFM 7252

Het was weer een mooie editie, vonden ook de exploitanten. Dat blijkt uit een rondje over de kermis, nog even voordat alle attracties worden ingepakt. "Het was druk, gezellig en ontzettend mooi weer."

Mathieu de Poorter, exploitant van de publieksprijs winnende Break Dance op het Willemsplein, spreekt van een zeer geslaagde kermis. "Het was gezellig en heel druk. Er waren ook veel leuke mensen, eindelijk weer zoals vanouds."

Exploitant Twan Vader van de Power Polyp deelt de mening met De Poorter. "Druk, maar vooral heel gezellig." Vader voegt eraan toe dat nu ook alle feesten er weer zijn zoals vanouds. Dat maakt het volgens hem extra aantrekkelijk. "Het is gezellig waar veel mensen zijn, en dat is zo hier op de kermis. Het aanbod is divers en leuk neergezet. Er is veel vernieuwing, dus het blijft fris."

Coronatijd

Exploitant Martin Ruitenberg van de Dance Jumper is tevreden. Het was zijn eerste jaar in Tilburg. "Het was een jaar met veel bezoekers, die goed waren verspreid over hele kermis. De sfeer was goed, geen incidenten gehad. In Den Haag was het bijvoorbeeld rustiger qua bezoekers en er was een aantal incidenten. Dat was hier totaal niet."

Lokie Prins van Candy World deelt de mening van Ruitenberg: "De kermis is zeer geslaagd, met een hele goede publieke opkomst. Het was goed kermisweer en we hebben een goede omzet." Hij denkt zelfs dat deze editie van de kermis beter was dan de voorgaande jaren, ook in vergelijking met voor coronatijd. "We merken dat de mensen overal graag heengaan. Alle kermissen worden drukbezocht. Je kan echt merken dat mensen twee jaar weinig gedaan hebben."

Uitbater Toon Bakker Jr. van de Crazy Dance heeft het evenement ervaren als écht kermisvieren. "Het was echt weer een ouderwetse kermis", voegt hij er aan toe. "Ik heb ook op de corona-edities gestaan. Daar was een hoop publiek, maar niet zoals nu. Nu lijkt het wel een dubbele opkomst als je kijkt naar de hoeveelheid mensen die er zijn geweest. Dat is gewoon super!"

Vrolijke gezichten in de Crazy Dance
Vrolijke gezichten in de Crazy Dance
Beeld: Kermis FM

Ad Bierens van etenskraam Bierens Gebak is het daar volledig mee eens. "Ik heb de kermis goed ervaren dit jaar. Er zijn erg veel mensen op de been geweest. Mensen zijn helemaal losgeslagen." Welk eten is dan het meest verkocht? "Krenten- en oliebollen zijn het meest populair."

Het beste in 20 jaar

Exploitant Niek Moonen van de Toxic is zeer tevreden. "Wij hebben deze kermis als een van de beste edities van de afgelopen 20 jaar ervaren. Alles kan en mag weer. We hebben twee jaar met restricties gedraaid hier in Tilburg. Nu is alles weer normaal. De mensen zijn blij dat ze weer naar de Tilburgse Kermis konden komen."

Volgens de exploitanten is het weer een belangrijke factor geweest voor het slagen van deze kermiseditie. Exploitant Moonen: "Het weer was geweldig. Als het nog even een paar uur droog blijft, is dat iets wat niet vaak gebeurd, dat je het tien dagen lang droog hebt gehad. Dat is super."

Uitbater Bakker voegt daaraan toe: "Het was het beste weer van de afgelopen vijf jaar Tilburgse Kermis. We hebben gelukkig geen 40 graden gehad op de kermis. Alleen Roze Maandag was echt warm. Vandaag is het bijvoorbeeld super kermisweer. Een beetje bewolkt en lekker warm, gewoon het beste."