Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Wethouder over tien dagen kermis: 'Heerlijk weer en weinig incidenten'

D0119410 df8c 4b6a a160 1b34a8061a8b

Zojuist heeft kermiswethouder Maarten van Asten een persconferentie gegeven in het gemeentehuis van Tilburg. De wethouder sprak in deze toespraak over een "geslaagde kermis met weinig incidenten." Volgens de wethouder was het een gevarieerde kermis met veel mooie momenten.

Van Asten begon de persconferentie met het eerbetoon aan Luchtbuks Ria, die vrijdag was bij de schiettent op het Piusplein: "Dat was een mooi moment met de saluutschoten." De wethouder vervolgde zijn toespraak met het weer. "We begonnen met heerlijk weer. Deze editie van de Tilburgse Kermis kenmerkt zich als een zomerse en drukbezochte kermis."

Weinig incidenten

Volgens de kersverse kermiswethouder verliep alles soepel en zijn incidenten op twee handen te tellen. "Met de nieuwe samenwerking met Bureau Halt konden we snel schakelen. Daarnaast is de brandweer niet actief geweest op het kermisterrein, dus we kunnen niet anders dan trots zijn op deze editie."

Ook bedankte hij de bezoekers voor de goede sfeer. "Dat maakt het voor mij bijzonder. Roze Maandag was traditioneel het drukste moment van de kermis en dat is ook erg goed verlopen. Dat is zoals de Tilburgse Kermis moet zijn."

Bekijk de persconferentie in video:

Verder sprak Van Asten over de zogeheten 'festivalisering' van de kermis. "We hebben een nieuwe lijn ingezet. Mensen genieten ervan, daar kan ik alleen maar trots op zijn. Zo maken we de kermis een beleving voor iedereen."

Maar, tussen "een drukke kermis met veel licht en geluid" was er ook ruimte voor stilte en rust, voegde de kermiswethouder nog toe. "Op de eerste zondag konden mensen rust pakken tijdens de kermismis bij de botsauto's. Het was gewoon mooi dat mensen die rust ook pakten."

Drukbezocht

Naast de kermis zelf zijn er ook veel bezoekers geweest op de websites. "Er zijn zo'n vijfduizend bezoekers per dag op de website tijdens de kermis." Kermis FM zag afgelopen week gemiddeld 10.000 bezoekers per dag op de site en zo'n 5000 op de app. "Dat zijn cijfers waar we wat aan hebben", aldus Van Asten. "We zien dat de kermis in belangstelling is en dat we deze editie de kermis goed op de kaart hebben gezet."

Hoe herinnert wethouder Van Asten deze editie van de kermis? "Druk, gemoedelijk en zomers. We gaan vanavond nog de kermis begraven. Traditioneel beginnen we bij de kerk en lopen we naar de Piushaven. Ik kijk uit naar volgend jaar en ik hoop iedereen hier weer te zien!"

De pers is uitgebreid aanwezig bij de persconferentie
De pers is uitgebreid aanwezig bij de persconferentie
Beeld: Kermis FM