Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Tien attracties die je gedaan moet hebben voor het einde van de kermis

20220729 vrijdagmiddag sfeer KERMISFM 9201

Helaas, de kermis is bijna afgelopen... *insert droevige muziek*. Je hebt nog één dag om in je favoriete attracties te gaan. Welke attracties mogen niet ontbreken op je kermisbucketlist? Check hieronder de beste rides en de leukste spellen die je gedaan moet hebben voor vanavond 00.00 uur!

1. Power Surge

Op de valreep van de kermis is afgelopen donderdag de Power Surge toegevoegd. De thrillride op de Besterdring is een unieke ride in Europa, omdat dit de enige reizende attractie in zijn soort is. Als je houdt van lekker in het rond zwaaien en je niet bang bent om over de kop te gaan, is dit nog een mooie de attractie voor jou.

Power Surge
Power Surge
Beeld: Kermis FM

2. Toxic

De Toxic aan de Paleisring is een apparaat voor echte durfals. De armen slingeren je in het rond, terwijl de gondels ook nog eens ondersteboven gedraaid worden. Mocht je een sterke rug hebben en houden van het kwijtraken van je oriëntatie (en misschien maaginhoud), dan is dit de attractie voor jou!

Toxic
Toxic
Beeld: Kermis FM

3. Freefall Extreme

De hoogste attractie van de kermis moet je ook zeker afstrepen op je lijstje. De 85 meter hoge toren is een vrijeval-attractie die een echte vrije val simuleert. Zodra de haak de gondel loslaat, val je zonder tussentijdse remming met een rotgang naar beneden. Zoals de exploitant zelf zegt tegen iedereen die twijfelt: "Probeer het gewoon een keer uit. Je zal het nooit vergeten."

Lees ook
Freefall Extreme: Hoe krijgt 'ie 'm nou omhoog?
Freefall Extreme
Freefall Extreme
Beeld: Kermis FM

4. Pandora: The Exciting Ride

Ooit eens een prototype willen proberen? Dan moet je in de Pandora: The Exciting Ride gaan. De Duitse exploitant staat voor het eerst met deze nieuwe attractie op de kermis. De armen gaan op en neer, waardoor je met de gondels ondersteboven gezwaaid kan worden.

Echter, werkt deze laatste functie nog niet, omdat het prototype nog niet doet wat hij moet doen. Hier wordt nog aan gesleuteld (zoals je tijdens de kermis misschien wel hebt gemerkt). Wil je tegen je vrienden kunnen zeggen dat je een gloednieuwe ride voor het eerst hebt uitgeprobeerd? Stap dan vooral in!

Pandora: The Exciting Ride
Pandora: The Exciting Ride
Beeld: Kermis FM

5. Airborne

De hoogste boosterattractie van de kermis slingert je op 65 meter hoogte door de lucht. Over de kop rollen of juist ondersteboven blijven hangen: niets is voor deze snelheidsduivel te gek. Houd je van snel, hoog en sensatie? Probeer dan vooral nog de Airborne op het Piusplein!

Airborne
Airborne
Beeld: Kermis FM

6. Chaos

Houd je van hard ronddraaien en heen en weer gezwaaid worden? Kan je goed tegen hoge G-krachten op je lichaam? Probeer dan absoluut nog de Chaos op de Paleisring. Het kleurrijke apparaat zal je zeker een sensationele ervaring geven met al het licht en geluid. Check 'm vandaag nog, voor het te laat is!

Chaos
Chaos
Beeld: Kermis FM

7. Aeronaut

Wil je in een redelijk rustige attractie kunnen genieten van het uitzicht van de stad? Kan je tegen ronddraaien met een snelheid tot wel 70 kilometer per uur? Ga dan in de Aeronaut op de Burgermeester Bronxlaan. De 80 meter hoge toren is ietsje lager dan de vrije valtoren, maar is geschikt voor de hele familie. Dus neem je opa's, oma's en ouders mee naar de kermis en bezoek nog even deze mooie uitzicht-attractie!

Aeronaut
Aeronaut
Beeld: Kermis FM

8. Laser Pix

Ook deze interactieve darkride is een beleving voor het hele gezin. Zelfs de allerkleinsten kunnen dit spelletje spelen. In deze attractie waan je jezelf in een heuse gamewereld. De bedoeling is dat je tijdens de rit zoveel mogelijk punten verdient door met een laserpistool op de groene, blauwe en rode lampjes te schieten. Ben je goed in gamen? Dan is dit de ultieme attractie voor jou!

Laser Pix
Laser Pix
Beeld: Kermis FM

9. Power Polyp

Houd je van zwieren en zwaaien, maar iets minder heftig dan al die andere draaiende machines? Dan is de Power Polyp een attractie voor jou. Zelfs met de kids kan je een leuk rondje maken in deze octopus-attractie. Bijzonder is dat naast de armen ook de gondels op zichzelf rond kunnen draaien. Dat maakt het ritje nog net wat leuker. Probeer hem nog snel uit op de Heuvel in het centrum van de stad.

Power Polyp
Power Polyp
Beeld: Kermis FM

10. Dance Jumper

Ben je fan van op een neer gaan in een ronddraaiende molen? Ben je niet vies van een beetje in het rond slingeren zodra de gondels worden losgelaten? Dan is dit de attractie die je op deze laatste dag niet mag missen. De uitbater van deze attractie is pas 19 jaar oud, dus het is een echte jongerenattractie, in elk opzicht. Check 'm snel op het Willemsplein voor het te laat is!

Exploitant Martin Ruitenberg
Lees ook
Kermisexploitant Martin is pas 19, maar heeft nu al een eigen attractie
Dance Jumper
Dance Jumper
Beeld: Kermis FM

Voedsel en vermaak

Naast de grote attracties is er ook vermaak voor iedereen die niet houdt van hoog, snel en eng. Je kan bijvoorbeeld eendjes vissen op de Heuvel. Als je acht eendjes uit de bak weet te vissen, mag je al een leuke prijs uitzoeken. Ideaal voor het hele gezin!

Daarnaast kan je ook ballen gooien, bijvoorbeeld op het Piusplein. Gooi je alles om? Dan ga je naar huis met een van de leuke prijzen.

Heb je honger tijdens het lezen van dit artikel? Dan kan je nog churros halen bij Mr. Churros op de Paleisring. De kraam van uitbater Buwalda won afgelopen week nog de Roze Maandag-prijs. De moeite waard om nog even een zakje te halen.

Als laatste is de miniatuurkermis de moeite waard om even langs te lopen. Op het Besterdplein staat een wagen met prachtige miniatuurattracties. Als je daar langs loopt, doe dan even de groetjes aan die man die altijd met trots naast zijn wagen zit.

Lees ook
Breakdance blijkt publieksfavoriet bij kermisprijzen
Eendjes vissen en andere games op de Heuvel
Eendjes vissen en andere games op de Heuvel
Beeld: Kermis FM