Kermis FM News header
Wekdienst

30 juli: Circus & optredens van Django Wagner en Vinzzent!

20220727 Sfeer Kindermiddag KERMISFM 8199

Het is 30 juli, de voorlaatste dag alweer van de Tilburgse Kermis. Benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren? Lees dan snel verder, dan praten we je bij!

Het weer

Met 26 graden wordt het lekker warm op de kermis. Het kan soms wat bewolkt zijn, maar een regenbui hoef je niet te verwachten.

3 dingen die vandaag spelen

1️⃣ Het circus is in de stad! In de Piushaven strijkt vandaag openluchtcircus Harlekino neer. Er zijn vier voorstellingen: om 13.00, 14.30, 16.00 en 17.30 uur. Je mag gratis naar binnen.

2️⃣ Los daarvan kun je natuurlijk ook één van de ruim 200 attracties in. Van spookhuizen tot achtbanen: er is voor ieder wat wils op de kermis. En wist je dat er ook een nostalgische kermis is bij de Zeven Geitjes in Stadsbos013? Je vindt daar onder meer een kamelenrace, een rups en een spiegelpaleis.

3️⃣ Zin in een feestje? Ga dan eens naar de Bierhal. Daar zijn vandaag optredens van onder anderen Django Wagner en Vinzzent.

Deze dj's ga je horen

🕐 Vanaf 13 uur: Jeremy de Kamper

🕒 Vanaf 15 uur: Luuk Milo

🕔 Vanaf 17 uur: Elmar Wouters

🕖 Vanaf 19 uur: Colin Vos, Duncan Vrösch & Mick Hummel

🕘 Vanaf 21 uur: Jop van der Zee

🕚 Vanaf 23 uur: Niels van der Veen

Dit speelde er gisteren

1️⃣ Een bijzonder eerbetoon aan Luchtbuks Ria, die vorig jaar overleed. Bij de schiettent op het Piusplein waren meerdere saluutschoten te horen, ter nagedachtenis aan haar.

2️⃣ De Power Surge draaide op volle toeren op de kermis. De attractie staat er pas net. Hij vervangt de Zauber Der Phantasie, die vanwege problemen is weggehaald. Hier lees je wat de Power Surge precies is en wat 'm zo uniek maakt.

3️⃣ Bij Kermis FM spraken we met NS-conducteur Antoine Becks. Vorige week ging hij viraal met een filmpje waarin hij als een ware kermisomroeper vertelt dat de trein Station Tilburg nadert. In dit interview vertelt hij hoe die video precies tot stand kwam.

Gisteren in beeld

Het was weer gezellig in Tilburg! Kijk maar:

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 13 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze vernieuwde website en app.