Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Breakdance blijkt publieksfavoriet bij kermisprijzen

20230727 Donderdagavond Sfeer Breakdance Kermis FM 7853

Ook dit jaar werden er kermisprijzen uitgereikt! De leukste attracties en randzaken op de kermis werden met één van de vijftien prijzen in het zonnetje gezet.

Juryprijzen

Allereerst de zes vakprijzen. Voor het grootvermaak viel de Aeronaut in de prijzen. De enorme zweefmolen vind je aan de Burgemeester Brokxlaan. Het gebakkraam van exploitant Spelbrink op het NS-plein werd de beste eet- en drinkzaak, op hetzelfde plein vind je Break the Egg, de beste spelzaak van exploitant Ordelman. Race o Rama van De Voer is de beste kinderattractie geworden. Die staat dan weer op de Heuvelring. Als laatste nog twee attracties op de Nostalgische Kermis die een prijs ontvingen: de Miniatuurkermis van Bouman en het Vlooiencircus van van Oosten.

Publieksprijs

De hele week kon het publiek van de Tilburgse Kermis stemmen op hun favoriete attractie. Van de ruim tweehonderd kan er maar één de winnaar zijn. Dit jaar is dat de Breakdance van De Poorter geworden. Deze staat op het Stadhuisplein!

Roze Maandagprijzen

Traditiegetrouw kleurt de Kermis op maandag volledig roze. Attracties doen daar ook aan mee, en daarvoor werden vier attracties beloond. De Free Fall en het Spookhuis op de Heuvel, de Churroskraam op de Paleisring en het Bingospel op het Piusplein waren volgens de jury het mooist getooid in roze versiering.

Duurzaamheid- en horecaprijs

Nieuw dit jaar waren de duurzaamheidprijzen, speciaal voor attracties en zaken die hun beste beentje voorzetten om zo milieuvriendelijk mogelijk op de Kermis te staan. Deze prijzen gingen naar de Toxic, de Happy Teddy en de Derby, die je kunt vinden op de Paleisring, de Heuvel en het Piusplein. Dan nog de horecaprijs: die ging naar Havana op de Heuvel!