Kermis FM News header
Wekdienst

29 juli: Saluutschoten voor Luchtbuks Ria

20191026 Luchtbuks Ria LOGO 007

Het is 29 juli. Vandaag breekt alweer het laatste weekend aan van de kermis. Benieuwd wat de dag gaat brengen? Lees dan snel verder, dan praten we je bij!

Het weer

Met zo'n 26 graden is het ietsje warmer dan gisteren. Je paraplu kun je thuislaten, het gaat niet regenen. Wel is het soms wat bewolkt. Eigenlijk prima kermisweer dus!

3 dingen die vandaag spelen

1️⃣ Vanmiddag wordt stilgestaan bij Luchtbuks Ria, die ruim tachtig jaar lang ieder jaar op de kermis heeft geschoten. Vorig jaar overleed ze, op 101-jarige leeftijd. Rond 15 uur wordt Ria geëerd met saluutschoten bij de schiettent.

2️⃣ Volop gezelligheid bij Kermis FM! René Karst, Django Wagner en Duo Dubbelfeest komen onze studio vanavond helemaal op z'n kop zetten!

3️⃣ Ook in de Bierhal is het feest. Niemand minder dan Danny de Munk, Henk Dissel en Jeroen van Zelst treden daar op! Zoals altijd is de entree helemaal gratis.

Deze dj's ga je horen

🕐 Vanaf 13 uur: Amber van der Heijden

🕒 Vanaf 15 uur: Elmar Wouters

🕔 Vanaf 17 uur: Olivier de Neve

🕖 Vanaf 19 uur: Dylan Verstappen

🕘 Vanaf 21 uur: Thomas van Groningen

🕚 Vanaf 23 uur: Michiel Jurrjens

Dit speelde er gisteren

1️⃣ Ineens had de kermis er een nieuwe attractie bij. Op de Besterdring staat nu de Power Surge! Deze snel ronddraaiende attractie vervangt de Zauber der Phantasie, die vanwege problemen niet open kon.

2️⃣ In de middag was het weer tijd voor de traditionele seniorenbingo in de Bierhal. Tientallen ouderen streden daar om allerlei grote en kleine prijzen.

3️⃣ Naast de bingo was er nog een leuke traditie: de uitreiking van de kermisprijzen. Onder meer de Aeronaut en het spookhuis op de Heuvel gingen ervandoor met een award. De publieksprijs ging naar de Breakdance op het Stadhuisplein.

4️⃣ De Pandora op de Paleisring draaide eindelijk weer! De splinternieuwe 'thrillride' kampte de laatste dagen met een storing. In deze video vertelt de eigenaar daar meer over.

Gisteren in beeld

Wat was het weer gezellig in Tilburg! Kijk maar:

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 13 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze vernieuwde website en app.