Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Influencers maken de mooiste kiekskes tijdens de InstameetTK

IMG 7948

Je bent pas écht ergens geweest wanneer het op Instagram staat toch? De mooiste kiekskes van de Tilburgse Kermis komen voorbij op the gram. Voor de influencers onder ons werd er door Citymarketing een event georganiseerd waar ze leerden de mooiste kermis kiekskes te maken.

Ben Smit van Citymarketing en fotograaf Dominique Walhout van @your_storyteller.nl organiseerden dit jaar de InstameetTK. "We bieden een workshop aan voor influencers waar ze tips en tricks krijgen voor het maken van de mooiste foto's", legt Ben uit. "Daarna sturen we ze op pad met een opdracht en wordt er aan het eind van de dag een winnaar bekent gemaakt."

De opdracht van dit jaar was het maken van een drieluik waarin je een verhaal vertelt van de kermisdag. "Dat leek heel makkelijk in mijn ogen, maar de influencers hadden er toch wel moeite mee", zegt Dominique. "Op een kermis zijn zoveel verhalen te vinden. Iemand die bij de grijpkraam staat, grijpt en dan wint of verliest. Of iemand die een suikerspin besteld, wordt gemaakt en dan blij ermee wegloopt. Je kan heel veel kanten op."

Mannen worden jongens

Na een workshop van Dominique over hoe je de mooiste foto's kan maken werden de influencers op pad gestuurd met de opdracht. Die was voor de een makkelijker dan voor de ander. "Je hebt zoveel verhalen en zoveel mensen. Dat maakte het wel een beetje moeilijk", vertelt deelnemer Amy.

Deelnemer Gregory doet al drie jaar mee en vond het dit jaar het moeilijkste. "De gevraagde punten op de foto te zetten vond ik heel moeilijk."

Terwijl de influencers na de opdracht genoten van een borrel en een hapje hadden Ben en Dominique de moeilijke taak om de beste foto te kiezen. Peter had volgens Dominique en Ben een top drieluik gemaakt met een heel duidelijk verhaal, een duidelijke winnaar dus. "De mannen die tijdens de attractie jongens worden en daarna weer als mannen naar buiten lopen", legt Ben uit. "Een top drieluik met een erg leuk verhaal."

Take a selfie en brekend kinderhart

Er waren veel mooie verhalen vertelt in de drieluiken, toch sprongen er twee bovenuit. Ben: "Hans wist meteen wat hij wilde hebben en had zijn verhaal over het ritje in de attractie goed verteld. Vooral de selfie op de eerste foto was heel mooi gemaakt."

Voor Dominique was het wel duidelijk dat de derde prijs naar Amy ging. "Op de kermis is het altijd kleurrijk maar door de kinderogen van Amy werd het heel treurig. Haar kinderhart brak altijd wanneer ze andere mensen zag met grote gewonnen knuffels."

Maar het gaat voornamelijk om de gezelligheid

Alleen ging het de influencers niet alleen om het winnen van de opdracht. Voornamelijk om de gezelligheid. Deelnemer Gregory: "Je bent een avondje op pad en leert nieuwe mensen kennen. Daar doe ik het voornamelijk voor."