Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Hier kun je gratis parkeren als je naar de Tilburgse Kermis komt

Parkeren op de Tilburgse Kermis

Met de auto naar de Tilburgse Kermis kan nogal een uitdaging zijn. Een deel van de wegen in de stad is dicht omdat er attracties staan en plek in een grozzie vinden kan een uitdaging zijn, nog los van de parkeerkosten die je kwijt bent. Gelukkig is daar een handige oplossing voor. Je kunt namelijk gratis parkeren als je naar de Tilburgse Kermis wil!

Gratis parkeren op de Tilburgse Kermis

Jarenlang was het advies: parkeer je auto gratis op Stappegoor en laat je met de pendelbus naar de kermis brengen, maar dat kan niet meer. Nouja, dat parkeren kan natuurlijk wel, maar dan sta je met je goeie gedrag op Stappegoor. Pendelbussen rijden er namelijk niet vanaf daar.

De gemeente heeft gelukkig wel pendelbussen geregeld tussen het universiteitsterrein en het kermisterrein. En ook bij de universiteit kun je gratis parkeren als je naar de Tilburgse Kermis wil. Voor een ritje met zo'n bussie betaal je vervolgens een euro per persoon. Dat is stukken lager dan het uurtarief van grozzies als Tivoli of Knegtel!

De pendelbussen rijden dagelijks tussen 12:00 en 1:45 uur. Je kunt dus de kermis van begin tot eind meepakken als je er gebruik van maakt.

Dit zijn nu auto's. Die kun je parkeren 🤯
Dit zijn nu auto's. Die kun je parkeren 🤯
Beeld: Kermis FM

Parkeren in het centrum

Wil je toch echt heel graag parkeren in het centrum? Kijk dan voor je vertrekt even waar er plek is. Op kermisfm.nl/parkeren en in onze app houden we continu voor je bij welke parkeergarages plek hebben.

Goed om te weten: parkeergarage Emmapassage is tijdens de kermis gesloten. Die garage bevindt zich namelijk midden op de kermis en je zou door het spookhuis en tussen de botsauto's door moeten rijden om er te komen. Da's wat onhandig...

Lees ook
Last van de wèèrmte? Op deze plekken vind je water en zonnebrandcrème