Kermis FM News header
Wekdienst

26 juli: Gehandicaptenmiddag & feest tijdens Kermiscarnaval!

20210720 Nostalgieten 14 7643 LOGO

Het is 26 juli, dag 5 alweer van de Tilburgse Kermis! Je kan vandaag weer volop zwieren, zwaaien en rondjes draaien in de vele attracties. Maar ook los daarvan is er van alles te beleven. Lees snel verder, dan praten we je bij.

Het weer

Het wordt 22 graden, een prima temperatuur voor een kermisbezoekje dus! Wel kan er af en toe een buitje vallen.

4 dingen die vandaag spelen

1️⃣ Het is tijd voor de oudste themamiddag van de kermis: de Gehandicaptenmiddag. Exploitanten houden extra rekening met mensen met een beperking. Het wordt een bijzondere editie, de Gehandicaptenmiddag wordt dit jaar alweer voor de 50ste keer gehouden.

2️⃣ Op het Besterdplein komt er een extra attractie bij: een poppenkast! Er is één voorstelling die meerdere keren wordt opgevoerd. Naast Jan Klaassen is er ook een hoofdrol voor koning Willem-Alexander. Hij blijkt namelijk zijn kroon kwijt te zijn…

3️⃣ Ook geven we deze ochtend een leuke cursus radio maken aan kids. Je kan je nog opgeven via deze link. Kun je vandaag niet? Niet getreurd, ook morgen is er een workshop.

4️⃣ En het is dinsdag, oftewel: Kermiscarnaval! Vanaf 19 uur organiseren we een heuse Kermis Carnaval Showcase, naast onze studio op de Heuvel. Onder meer Ludo van Vliet en DJ Tommy komen draaien. En van te voren hoor je op Kermis FM een live dj-set van De Nostalgieten!

Deze dj's ga je horen

🕐 Vanaf 13 uur: Geoffrey Smulders

🕒 Vanaf 15 uur: Aron Lindehof

🕔 Vanaf 17 uur: Jur van Gestel

🕖 Vanaf 19 uur: Hemmo de Vries

🕘 Vanaf 21 uur: Herman Hofman

🕚 Vanaf 23 uur: Jordi Floor & Vince Westbroek

Dit speelde er gisteren

1️⃣ De kermis stond in het teken van Roze Maandag. Om 12 uur was het tijd voor de traditionele Pride Walk, waarbij een stoet feestgangers met regenboogvlaggen richting de binnenstad trok. Even later werd Roze Maandag officieel geopend in de Amstel Bierhal.

2️⃣ De rest van de dag was het volop feest in Tilburg. Nog tot laat in de avond is er volop gefeest op het Piusplein, het Pieter Vreedeplein, op de Korte Heuvel en in de Stadhuisstraat.

Gisteren in beeld

Het was mega gezellig! Kijk maar:

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 13 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze vernieuwde website en app.